Foto: PantherMedia/Scanpix
Tikai četri Latvijas virslīgas futbola čempionāta klubi ceturtdien turnīra prezentācijas pasākumā atzina sevi par pilnībā profesionāliem.

Tie ir Daugavpils "Daugava", Rīgas "Skonto", "Ventspils" un "Liepājas metalurgs".

Savukārt pārējās komandas uzskata, ka ir ar profesionālu attieksmi, taču pagaidām vēl ar pusprofesionālu klubu uzbūvi un sastāviem.

Virslīgas čempionāta prezentācijas pasākumā savu sezonas budžetu vēlējās atklāt tikai viens klubs - "Jelgava" - 165 000 latu.

Kā ziņots, Latvijas futbola čempionātu šosezon organizēs biedrība "Latvijas futbola virslīga".

Līderu klubu vadītāji atteicās no prognozēm saistībā ar rezultātiem šīs sezonas virslīgas čempionātā.

"Sastāvam nepieciešams laiks, lai saspēlētos," kodolīgs bija pagājušās sezonas čempionvienības "Ventspils" galvenais treneris Sergejs Podpalijs.

"Izmaiņas komandā bijušas lielas, jo virkne spēlētāju to pametusi," atzina "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars. "Viņu vietā nākuši gados jauni futbolisti un arī pāris pieredzējuši spēlētāji, kas ir īpaši svarīgi. Iepriekšējā sezona parādīja, ka bez pieredzes grūti sasniegt labus rezultātus."

"Liepājas metalurga" otrais treneris Dmitrijs Kalašņikovs atzina, ka komandas lielākais ieguvums ir aizsarga Oskara Kļavas atgriešanās. "Viņš ir vērtīgs ne tikai komandai, bet arī visam Liepājas futbolam. Tāpat prieks par Valērija Afanasjeva pievienošanos."

"Mūsu galvenais ieguvums ir pagājušā gada sastāva saglabāšana, tātad stabilitāte," izteicās "Jelgavas" komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs. "Tikai sezonas gaitā redzēsim, ar kuriem jaunieguvumiem būsim trāpījuši."

Tikmēr potenciāli vājākās komandas visas kā viena par galveno mērķi uzskata savu kā virslīgas čempionāta vērtību apliecināšanu. Visas komandas uzsvēra lielas lomas atvēlēšanu gados jaunajiem futbolistiem, jo valsts jauno spēlētāju vidū ir daudz prasmīgu un ambiciozu futbolistu.

Biedrību "Latvijas futbola virslīga" 25.janvārī nodibināja desmit Latvijas futbola virslīgas klubi un Latvijas Futbola federācija (LFF). Tās valdē ievēlēti LFF pārstāvis Maksims Raspopovs, "Latvijas Universitātes" (LU) Sporta servisa centra vadītājs Uģis Bisenieks un futbola kluba "Jelgava" valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs. Savukārt par "Latvijas futbola virslīgas" izpilddirektoru tika apstiprināts Normunds Malnačs.

Malnačs ar sapratni attiecās pret skepsi saistībā ar agro sezonas sākumu un nepieciešamību spēlēt uz mākslīgajiem laukumiem vai nekvalitatīviem dabīgajiem zālājiem.

"Ir jāsaprot, ka infrastruktūra nav sakārtojama vienā dienā," ceturtdien izteicās Malnačs.

Virslīgas vadība liek lielas cerības uz jauno mājaslapu "futbolavirsliga.lv", kuru ar laiku ir mērķis padarīt par vienu no labākajām interneta vietnēm Latvijā.

Latvijas futbola virslīgas pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas sestdien un svētdien. Šogad sacensībās desmit komandas aizvadīs četru apļu turnīru.

Aizvadītajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!