Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šajā nedēļas nogalē atsākas Šveices superlīga futbolā, taču no četriem Latvijas futbolistiem atgriešanās kārtā pieteikumā bija tikai vārtsargs Andris Vaņins.

Vaņina pārstāvētā "Zurich" piektdien viesos ar 2:3 (1:2) atzina Bernes "Young Boys" pārākumu.

Cīrihes komandas vārtus sargāja Janiks Brehers, bet Vaņins atradās uz rezervistu soliņa. Vienus vārtus viesu labā guva vēl pērn "Ventspilī" spēlējušais nigēriešu uzbrucējs Tosins Aijeguns.

Uzvarētājiem ar "hat-trick" izcēlās Žans Pjērns Nsamē.

Tikmēr pieteikumā nebija aizsarga Mārča Oša, kamēr viņa pārstāvētā Neišateles "Xamax" sestdien savā laukumā ar 2:1 (1:0) pārspēja "Thun" komandu.

Citā sestdienas mačā ārpus dalībnieku saraksta palika uzbrucējs Roberts Uldriķis un pussargs Daniels Ontužāns. Šajā duelī "St. Gallen", kas vēl nav devusi iespēju Ontužānam, viesos ar 2:1 (1:0) pārspēja Uldriķa pārstāvēto "Sion".

Turnīra līdere ar 45 punktiem 24 spēlēs ir "St. Gallen", otrajā vietā ar tikpat punktiem, bet sliktāku vārtu starpību ir čempione "Young Boys". "Zurich" ar 32 punktiem ieņem piekto vietu, "Sion" ar 23 punktiem ir astotajā pozīcijā, bet "Xamax" nopelnījusi 22 punktus un ierindojas devītajā pozīcijā desmit vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!