Foto: AFP/Scanpix

Futbolista karjeru nolēmis beigt viens no visu laiku izcilākajiem Francijas uzbrucējiem Tjerī Anrī, kurš tagad pievērsīsies darbam televīzijā, vēsta britu masu mediji.

37 gadus vecais Anrī paziņojumu izplatījis savā profilā sociālajā vietnē "Facebook".

"Pēc šajā spēlē aizvadītajiem 20 gadiem esmu nolēmis beigt profesionālā futbolista gaitas. Tas bija aizraujošs piedzīvojums, un vēlos pateikties visiem līdzjutējiem, komandas biedriem un personām, kas man palīdzēja "Monaco", "Juventus", "Arsenal", "Barcelona" un Ņujorkas "Red Bulls" vienībās un, protams, Francijas izlasē," teikts Anrī paziņojumā.

Lielākai daļai futbola fanu Anrī vienmēr asociēsies ar "Arsenal", kurā viņš kļuva par kluba visu laiku rezultatīvāko spēlētāju – 377 spēlēs gūti 228 vārti. 1999.gadā pēc Arsēna Vengera ieteikuma "Arsenal" par 11 miljoniem sterliņu mārciņu no "Juventus" iegādājās Anrī, kuru treneris uzreiz pārkvalificēja no malējā pussarga uz uzbrucēju. Tieši kā uzbrucējs viņš kļuva par vienu no bīstamākajiem futbolistiem, taču ar savām sportista un cilvēciskajām īpašībām Anrī spēja iemantot arī pretinieku fanu mīlestību.

2007.gadā Anrī pārcēlās uz "Barcelona", bet pēdējos piecus gadus aizvadīja Ņujorkas "Red Bull". 2012.gadā Ņujorkas klubs uz četrām spēlē izīrēja Anrī "Arsenal". Kopā ar "Arsenal" viņš divas reizes izcīnīja Anglijas čempiona titulu, trīs reizes izcīnīja Anglijas kausu, Anrī kolekcijā ir arī Francijas čempiona tituls.

"Tagad pienācis laiks atvērtu jaunu lappusi karjerā un ar prieku varu pavēstīt, ka atgriežos Londonā un pievienojos "Sky Sports"," piebilst Anrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!