Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola klubs Totenhemas "Hotspur" šovasar neplāno pārdot uzbrucēju Hariju Keinu kādam no konkurentiem premjerlīgā, pirmdien ziņoja britu raidorganizācija "BBC".

26 gadus vecais Keins ar "Hotspur" sešu gadu līgumu parakstīja 2018. gada jūnijā.

Pagājušajā mēnesī viņš izteicās, ka nepaliks Londonas ziemeļdaļas klubā par jebkuru cenu, un tika ziņots, ka kluba priekšsēdētājs Deniels Levijs varētu viņu pārdot par aptuveni 200 miljoniem sterliņu mārciņu (228,686 miljoni eiro).

"Hotspur" bija viens no pirmajiem premjerlīgas klubiem, kas reaģēja uz koronavīrusa pandēmiju, un Levijs brīdināja, ka "cilvēkiem ir jāpamostas uz milzīgās krīzes fona".

Tiek spekulēts ar domu, ka finansiālu nebūšanu dēļ Levijs sankcionētu Keina pārdošanu, ja maksa par viņu būtu pasaules transfēru rekorda 200 miljonu sterliņu mārciņu apmērā. Tik daudz Parīzes "Saint-Germain" samaksāja "Barcelona", lai 2017. gadā parakstītu līgumu ar brazīlieti Neimaru.

Tomēr, ņemot vērā pašreizējo futbola sacensību pārtraukumu visā Eiropā, visiem bagātajiem Eiropas klubiem ir finansiāla rakstura galvassāpes, kas raisa neskaidrības par vasaras transfēru tirgu.

Jebkurā gadījumā Totenhemas klubs negrasās pārdot Keinu kādam no Anglijas klubiem, kaut gan, piemēram, Mančestras "United" ir ilgstoši Anglijas izlases kapteiņa cienītāji.

Keins šosezon 20 premjerlīgas spēlēs ir guvis 11 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!