Foto: FK Jonava
Spēļu sarunāšanas jeb totalizatoru skandāls piemeklējis Lietuvas futbolu. Kā ziņo izdevums "15min", diskvalifikācijas saņēmuši četri spēcīgākās līgas pastarītes "Jonava" spēlētāji.

Lietuvas Futbola federācija (LFF) šādus sodus piemērojusi, jo esot pamatotas aizdomas par šo spēlētāju dalību spēļu rezultātu sarunāšanā.

"Jonava" šosezon pirmo reizi kopš 2018. gada spēlē valsts spēcīgākajā čempionātā un savu uzmanību izpelnījusies ar nevarību laukumā. 23 spēlēs tā ieguvusi vien divus punktus un kopumā ielaidusi 73 vārtus, bet iesitusi septiņus, turklāt komandā valdot haoss, jau bijušas vairākas treneru nomaiņas.

Kaut arī diskvalifikācijas vēl nav izziņotas oficiāli, "15min" noskaidroja, ka šādi sodi piemēroti četriem futbolistiem par sporta principu pārkāpšanu.

Tiek ziņots, ka starp pārkāpējiem noteikti esot 22 gadus vecais argentīniešu aizsargs Nauels Mačado un 32 gadus vecais vārtsargs Martins Matuzs, uz kuru jau iepriekš vairākkārt kritusi sarunāto spēļu ēna.

Par notiekošo informēta ir arī "Jonava", kas jau iesniegusi apelāciju, tāpēc sodi nestāsies spēkā līdz izskatīšanas process nebūs beidzies.

LFF soda mērus piemērojusi, jo federācija saņēmusi vairākus signālus, ka "Jonava" spēlētāji piedalās maču sarunāšanā. Organizācija ir identificējusi konkrētus spēlētājus.

Aizdomas uz "Jonava" krītot jau labu laiku, tāpēc federācija laicīgi uzsākusi dialogu ar klubu. Pēdējos mačos tas kļuvis konkurētspējīgāks un vairs nepiedzīvo tik lielas sagrāves, piemēram, kā jūlija vidū ar 0:6 pret "Hegelmann".

Klubs gan nepiekrīt piemērotajām sankcijām, tāpēc iesniedzis apelāciju. Ja LFF nemainīšot savu lēmumu, "Jonava" apsver iespēju vērsties Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Sodu saņēmušais Matuzs iepriekšējo spēli Matuzs aizvadīja tieši pret "Hegelmann" un kopš tā laika nav spēlējis mēnesi. Tikmēr Mačado šosezon piedalījies 17 A līgas spēlēs, un ar viņu aizsardzībā "Jonava" vidēji ielaidusi 3,17 vārtus mačā.

Jau 2020. gadā, kad "Jonava" spēlēja Lietuvas pēc spēka otrajā līgā, komanda tika turēta aizdomās par negodīgu spēļu aizvadīšanu. Tādēļ vienība nedrīkstēja jau pērn atgriezties A līgā, kaut gan bija ieguvusi šādu iespēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!