Foto: AP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas kluba "Tottenham Hotspur" pussargs Ēriks Daiers saņēmis sodu par došanos tribīnēs un konflikta uzsākšanu ar līdzjutēju pēc Anglijas futbola federācijas (FA) kausa piektās kārtas spēles ar "Norwich City", ziņo medijs BBC.

4. martā Londonā notikusī spēle noslēdzās ar viesu "Norwich City" uzvaru (1:2) pēcspēles 11 metru sitienos, kuros ar precīzu raidījumu izcēlās arī "Hotspur" un Anglijas futbola izlases pārstāvis Ēriks Daiers.

Neilgi pēc spēles izskaņas Daiers pārleca pāri laukumu norobežojošajai barjerai un pievarēja vairākas sēdvietu rindas, lai uzrunātu kādu skatītāju. Klātesošo uzņemtajos video fragmentos redzams, ka Daieru attur vairāki līdzjutēji un apsardze, bet pats sportists kliedz: "Tas ir mans brālis!"

FA futbolistu sodījusi par nepiedienīgu un draudošu rīcību. Daiers lēmumu var apstrīdēt līdz 8. maijam.

Pēc mača "Spurs" vienības galvenais treneris Žozē Morinju apgalvoja, ka līdzjutējs pēc spēles aizskāris viņa komandas futbolistu.

"Es atkārtoju, ka mēs, profesionāļi, nevaram to darīt, bet arī atkārtoju – esmu vienisprātis ar spēlētāju un viņu saprotu," teica Morinju. "Līdzjutēji bija kopā ar komandu līdz pēdējam 11 metru sitienam, kuru mēs netrāpījām. Šī persona aizvainoja Ēriku. Viņa ģimene bija tur. Viņa jaunākais brālis nebija priecīgs par situāciju."

26 gadus vecais Daiers karjeras laikā aizvadījis 40 spēles Anglijas valstsvienībā, kā arī izcēlies ar trim vārtu guvumiem. Balsta pussargs savulaik spēlējis arī Portugāles klubā "Sporting CP", bet kopš 2014. gada nospēlējis 169 mačus "Tottehanm Hotspur" vienības labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!