Foto: Reuters/Scanpix/LETA

UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla atbildes spēlē Londonā Latvijas tiesnesis Andris Treimanis futbolistiem parādīja astoņas dzeltenās kartītes, bet "Arsenal" pēc neveiksmes pirmajā mačā atspēlējās un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Treimaņa brigādes tiesātajā mačā "Arsenal" mājās ar 3:0 pieveica "Rennes" komandu no Francijas, divu spēļu summā svinot panākumu ar 4:3.
"Arsenal" uzvaru nodrošināja divi Pjēra Emerika Obamejanga gūtie vārti un Einslija Korija Meitlneda-Nailza precīzais sitiens.

Vienu no dzeltenajām kartītēm Treimanis parādīja Obamejangam pēc viņa otrajiem gūtajiem vārtiem, kad futbolists svinību laikā atļāvās uzvilkt galvā masku.

Vēl Eiropas līgas ceturtdaļfinālā iekļuva "Villarreal", kas ar 2:1 (divu spēļu summā 5:2) pieveica Sanktpēterburgas "Zeņit". Savukārt "Frankfurt" viesos sarūgtināja Milānas "Inter", uzvarot gan mačā, gan divu spēļu summā ar 1:0.

Kopā ar Treimani šo maču apkalpoja viņa asistenti Haralds Gudermanis un Aleksejs Spasjonnikovs, kā arī ceturtais tiesnesis Raimonds Tatriks, bet papildus tiesneši bija Aleksandrs Anufrijevs un Edgars Maļcevs.

Šajā sezonā Latvijas tiesneši debitēja UEFA Čempionu līgā, tiesājot F grupas dueli, kurā Lionas "Olympique" savā laukumā tukšu tribīņu priekšā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Ukrainas čempioni Doņeckas "Šahtar". Pagājušajā mēnesī Treimaņa brigāde debitēja UEFA Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs.

UEFA klubu turnīru spēles Treimanis tiesā kopš 2015. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!