Foto: AP/Scanpix/LETA

Spānijas trešās augstākās futbola līgas klubs "Alcoyano" trešdien izcīnīja sensacionālu uzvaru Karaļa kausa 1/32 finālā, pārspējot titulēto grandu "Real Madrid".

Mačs Alkojā pēc pamatlaika noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:1), bet papildlaikā mājinieki guva vēl vienus vārtus un spēli uzvarēja ar rezultātu 2:1.

Madridieši vadībā izvirzījās pirmā puslaika pēdējā minūtē, kad pēc Marsēlu centrējuma soda laukumā precīzi ar galvu sita Eders Militātu. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Hosē Solbess pēc stūra sitiena panāca 1:1.

Uzvaras vārtus "Alcoyano" guva papildlaika 15. minūtē, kad no vārtu priekšas izcēlās Huanans Kazanova. Piecas minūtes pirms tam laukuma saimnieki palika desmit vīru sastāvā.

Zīmīgi, ka 2008. un 2009. gadā, kad "Real" no kausa izcīņas izslēdza trešās līgas klubi, neviens no treneriem Berns Šusters un Manuels Pelegrīnī līdz sezonas beigām nesaglabāja savus amatus.

"Vienmēr pēc zaudējumiem virmo baumas. Uzņemos atbildību par to, kas notika un par to, kas notiks. Esmu ļoti mierīgs," pēc neveiksmes teica "Real" stūrmanis Zinedins Zidāns.

"Alcoyano" Spānijas augstākajā līgā pēdējo reizi spēlēja pirms 70 gadiem. Pirms desmit gadiem tai izdevās pakāpties uz otro līgu, taču nākamajā sezonā vieta tika zaudēta. Pērn Alkojas klubs uzvarēja ceturtajā līgā.

1/16 fināla izloze notiks piektdien.

Iepriekšējās sezonas kausa izcīņa vēl nav noslēgusies un 4. aprīlī paredzētajā finālā spēkosies Sansevastjanas "Real Sociedad" un Bilbao "Athletic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!