Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Zaudējumus potenciāli vājākām vienībām Vācijas kausa izcīņas astotdaļfināla mačos trešdien piedzīvoja futbola bundeslīgas vienības "VfL Wolfsburg", "Koln" un Frankfurtes "Eintracht".

Lielāko neveiksmi cieta "VfL Wolfsburg" komanda, kas ar 1:3 (0:3) savā laukumā piekāpās otrās bundeslīgas šī brīža trešajai spēcīgākajai komandai Kotbusas "Energie". Jau pirmajā puslaikā "Energie" izvirzījās vadībā ar 3:0 un otrajā puslaikā bundeslīgas klubs spēja atgūt tikai vienus vārtus. Ar diviem precīziem sitieniem uzvarētājiem izcēlās Nils Petersens.

Šis mačs zem lielas jautājuma zīmes nostādījis bijušā Anglijas izlases galvenā trenera Stīva Maklārena nākotni "VfL Wolfsburg" vienībā, jo komanda nav uzvarējusi jau astoņās spēlēs pēc kārtas.

Bundeslīgas vienība "Koln" savā laukumā ar 1:2 (0:1) piekāpās citai otrās bundeslīgas augšgala komandai "Duisburg". Šajā cīņā līdz 76 .minūtei viesi izvirzījās vadībā ar 2:0, bet mača turpinājumā "Koln" tomēr guva vārtus.

Savukārt "Eintracht" komanda pēcspēles sitienu sērijā ar 3:5 izbraukumā piekāpās Āhenes "Alemannia" vienībai. Šajā cīņā pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 0:0, pēc papildlaika rezultāts bija 1:1, bet pēcspēles sitienos precīzāk nospēlēja "Alemannia".

Ar vārtu guvumiem bagāta bija spēle, kurā valsts čempionvienība Minhenes "Bayern" ar 6:3 (2:2) izbraukumā pieveica "VfB Stuttgart" vienību. Šajā mačā uzvarētājiem divus vārtus guva Miroslavs Kloze, bet pretiniekiem ar diviem precīziem sitieniem izcēlās Pāvels Pogrebņaks.

Pirms tam otrdien Gelzenkirhenes "Schalke 04" ar 1:0 (0:0) izbraukumā pieveica otrās bundeslīgas komandu "Augsburg", bet "Hoffenheim" ar 2:0 (1:0) pārspēja Menhengladbahas "Borussia" vienību.

Vēl divas astotdaļfināla cīņas pārceltas un tiks aizvadītas janvāra vidū, bet ceturtdaļfināli plānoti janvāra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!