Foto: Latvijas Futbola federācija

"Tukums 2000"/"Telms" un RFS futbolisti sestdien kā pirmie iekļuva "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

"Tukums 2000"/"Telms" viesos ar 2:0 (0:0) pieveica Salaspils "Super Nova" vienību.

52.minūtē vārtus guva Kristaps Puzānovs, bet 83.minūtē pārsvaru nostiprināja Ibraima Sovs.

Vēl sestdien RFS savā laukumā ar 4:0 (0:0) pieveica Jūrmalas "Spartaku".

Uzvaru Latvijas čempionāta vicelīderi nodrošināja vien otrajā puslaikā, pirmajā izceļoties vien ar divām dzeltenajām kartītēm.

56.minūtē vārtus guva Elvis Stuglis, 64.minūtē - Deniss Rakels, 71.minūtē 12 minūtes iepriekš laukumā uz maiņu nākušais Tomislavs Šaričs, bet 81.minūtē izcēlās Kaspars Dubra.

Svētdien centrālā spēle šajā turnīra stadijā būs mačs "Skonto" stadionā, kurā "Riga" uzņems Latvijas čempionāta līderi "Valmieru".

Citos dueļos svētdien "Skanstes SK" savā laukumā duelēsies ar otrās līgas klubu "Jēkabpils SC", "Salaspils" uzņems "Metta", "Liepāja" uzņems "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) vienību "Grobiņas SC"/LFS un "Jelgava" cīnīsies pret "JDFS Alberts", bet pirmdien "Auda" tiksies ar "Daugavpili".

Turnīra 16 labāko komandu pulkā vietu bija nodrošinājušas piecas "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) komandas, kas pārvarēja divas kausa izcīņas kārtas, un viena Latvijas otrās līgas pārstāve, kas izcīnīja panākumus trīs pirmajās kārtās. Astotdaļfinālā cīņā par trofeju iesaistījās desmit "Optibet" Virslīgas klubi.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn Valmierā finālā ar 1:0 uzveica "Liepāju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!