Latvijas futbola virslīgas debitante "Tukums 2000"/TSS ceturtdien astotās kārtas mačā izlaida vadību pret mājinieci futbola klubu "Liepāja", spēlei noslēdzoties ar rezultātu 2:2 (0:1).

Liepājnieki nav uzvarējuši piecās spēlēs pēc kārtas, bet tukumnieki tika pie sava otrā punkta sezonā.

Mačs sākās gausi, un nevienai no komandām nebija reālu vārtu gūšanas momentu. Pirmais pavērsiens bija 23. minūtē, kad pēc stūra sitiena Seidū Jahaja vārtu priekšā ar papēdi pārripināja bumbu pāri līnijai un panāca 1:0 liepājnieku labā. Puslaika beigās pēc liepājnieku rupjās kļūdas "Tukums 2000"/TSS komandai bija iespēja panākt neizšķirtu, taču uzdāvinātā iespēja netika izmantota.

Otrā puslaika sākumā tukumnieki izdarīja spiedienu uz "Liepājas" vārtiem un 56. minūtē izlīdzināja rezultātu. Vārtus viesiem nokārtoja divi Liepājas futbola audzēkņi – Roberta Krista Jaunarāja-Janvāra sitienu atvairīja Krišjānis Zviedris, bet burzmā bumbu uztvēra Gatis Lūks, kurš trieca to vārtos. Nedaudz vēlāk Zviedra modrību pārbaudīja arī Mateušs Četnarskis.

Spēles 76. minūtē Raivis Vītolnieks ieskrēja soda laukumā un netraucēts izdarīja sitienu pa vārtiem – rezultāts jau 2:1. Tiesa, 85. minūtē pēc centrējuma Ričads Fraidejs no tuvas distances panāca 2:2. Spēles pēdējās minūtēs abas komandas metās uzbrukumos, nesamierinoties ar vienu punktu, taču visi centieni bija nesekmīgi.

Vēju pilsētas futbolisti sezonu sāka ar divām "sausajām" uzvarām, bet pēc tam sekoja smaga piezemēšanas – četri zaudējumi pēc kārtas, kas Dmitrija Mološa vadīto komandu atmetuši uz astoto vietu. Tikmēr Tukuma futbolisti savā debijas sezonā nav spējuši vēl iejusties augstākajā līgā un izcīnījuši tikai divus punktus, likumsakarīgi ieņemot pēdējo pozīciju starp desmit vienībām.

Liepājas komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt trīs pamatsastāva spēlētāji. Uzbrucējs Artūrs Karašausks, kurš guvis divus vārtus un četrreiz rezultatīvi asistējis, par draudu izteikšanu spēles tiesnešiem saņēmis diskvalifikāciju līdz 8. augustam. Par līdzīgiem pārkāpumiem divu spēļu diskvalifikācija piespriesta aizsargam Sejdinam Keitā un pussargam Kristianam Damjanam Torresam.

Īpaša šī spēle bija Tukuma komandas galvenajam trenerim Jurģim Kalnam, kurš dzimis Liepājā un futbolista karjeras laikā pārstāvējis šīs pilsētas vienību "Liepājas Metalurgs". Liepājas futbola audzēkņi ir arī tagadējie Tukuma futbolisti Rūdolfs Fogelis, Roberts Krists Jaunarājs-Janvāris un Gatis Lūks.

Jau ziņots, ka divi Tukuma futbolisti – lietuviešu centra aizsargs Edgars Žarskis un pussargs Romans Mickevičs – pārcēlušies uz Jūrmalas "Spartaka" komandu.

Abas komandas līdz šim oficiālajās spēlēs nebija tikušās.

Astotās kārtas turpinājumā piektdien galvaspilsētā notiks līderu RFS un "Riga" derbijs, "Ventspils" mājās uzņems "Metta" komandu, bet "Valmiera" tiksies ar "Daugavpili", savukārt sestdien Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā cīnīsies ar "Jelgavu".

Virslīgas līderpozīcijās ar 21 punktu septiņās spēlēs ir RFS, bet otrā ar 18 punktiem ir "Riga". Trešo vietu ar 11 punktiem ieņem "Valmiera", tālāk ar desmit punktiem seko "Ventspils", bet deviņi punkti ir "Jelgavai" un "Daugavpilij". Astoņi punkti ir sešas spēles aizvadījušajam Jūrmalas "Spartakam", kamēr pa septiņiem un sešiem punktiem iekrājušas "Liepājas" un "Metta" komandas. "Tukums 2000"/TSS astoņos dueļos tikusi pie diviem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!