Foto: Reuters/Scanpix
Galvenā trenera nežēlestībā kritušais kotdivuāriešu pussargs Jaja Turē sestdien guva divus vārtus Anglijas futbola premjerlīgas spēlē un palīdzēja Mančestras "City" vienībai ar rezultātu 2:1 (1:0) viesos uzveikt Londonas "Crystal Palace".

Turē izcēlās abas reizes un 83. minūtē guva uzvaras vārtus. Tikmēr galvaspilsētas komandai ar precīzu sitienu palīdzēja Konors Vikhems.

Rudenī Turē aģents Dimitrijs Seluks vairākkārt apvainoja Mančestras kluba galveno treneri Hosepu Gvardiolu, jo kotdivuārietim vairs regulāri neatradās vieta komandas sastāvā, turklāt viņš netika pieteikts arī UEFA Čempionu līgas turnīram. Seluka attieksme pamatīgi sadusmoja Gvardiolu, kurš solīja Turē vairs neiekļaut komandā, ja vien aģents spāņu speciālistam neatvainosies.

Šī mēneša sākumā Turē sava aģenta vārdā atvainojās trenerim un tas ļāva sestdien viņam aizvadīt pirmo maču kopš augusta.

"Gatavojos morāli, jo zināju, ka vienu dienu trenerim mani vajadzēs," Turē pauda BBC.

Tikmēr punktus sestdien zaudēja līdere "Liverpool", viesos cīnoties 0:0 (0:0) ar "Southampton" futbolistiem. Mača gaitā vārtu rāmī lidoja vien divi no 15 "Liverpool" sitieniem.

Tomēr "Liverpool" futbolisti saglabā kopvērtējuma līderpozīciju, jo viņiem ir labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība nekā Mančestras "City".

"Mēs varējām uzvarēt. Mums vajadzēja uzvarēt radīto iespēju dēļ. Tomēr spēlējām pret labi organizētu komandu," pēc dueļa teica "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops.

Tikmēr šosezon bez zaudējumiem joprojām ir Totenhemas "Horspur" komanda, kas atspēlējās no iedzinējiem un savā laukumā ar 3:2 (0:1) pieveica Vesthemas "United". Vien 88.minūtē Harijs Keins panāca izlīdzinājumu 2:2, bet pēc tam viņš pats jau kompensācijas laikā realizēja 11 metru soda sitienu.

Jau vēstīts, ka Mančestras "United" nenoturēja uzvaru un viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Londonas "Arsenal" futbolistiem. Slaveno treneru Žuzē Mourinju un Arsēna Vengera vadīto vienību duelī 68.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja spānis Huans Mata, tomēr 89.minūtē uz maiņu nākušais francūzis Olivjē Žirū izrāva "Arsenal" futbolistiem neizšķirtu.

Kopumā mačs aizritēja līdzīgā cīņā, abām komandām radot bīstamas iespējas, turklāt mājiniekiem diskvalifikācijas dēļ nācās iztikt bez sava uzbrukuma līdera Zlatana Ibrahimoviča.

Zīmīgi, ka pašreizējais Mančestras "United" galvenais treneris Mourinju joprojām premjerlīgas ietvaros nekad nav zaudējis Vengera vadītajai "Arsenal" vienībai. Savukārt "Arsenal" komanda "Old Trafford" stadionā nav spējusi uzvarēt jau desmit gadus. Tomēr šosezon sekmīgāk darbojas tieši galvaspilsētas vienība, kas bez zaudējumiem visos turnīros ir jau 17 mačos pēc kārtas, bet Mančestras komanda pēdējās deviņās līgas spēlēs guvusi vien divas uzvaras.

Kopvērtējumā līderēm "Liverpool" un Mančestras "City" tagad ir pa 27 punktiem 12 spēlēs, bet tām divus punktus zaudē Londonas "Chelsea", kas svētdien viesosies pie "Middlesbrough" futbolistiem.

Tāpat 25 punkti ir arī "Arsenal" komandai, kas par punktu apsteidz Totenhemas "Hotspur", bet Mančestras "United" ar 19 punktiem ir vien sestajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!