Foto: F64
Latvijas U-17 futbola izlases kapteinis Jānis Grīnbergs izies pārbaudi Itālijas vicečempiones "AS Roma" sistēmā, pavēstījusi sportistu pārstāvošā aģentūra "BR-Sport Agency".

"Grīnbergs no "AS Roma" saņēmis piedāvājumu iziet pārbaudes treniņnometni," savā sociālās vietnes "Twitter" profilā raksta "BR-Sport Agency" pārstāvji.

"Nav noslēpums, ka viņš ir viens no talantīgākajiem jaunajiem futbolistiem Latvijā. Par Grīnbergu ir interese vairākiem Eiropas klubiem. "AS Roma" arī izrādīja interesi, un viņš piecās dienās izies pārbaudi. Patīkami, ka tādiem klubiem interesē Latvijas jaunie futbolisti," atklāja spēlētāja aģents Romāns Bezzubovs.

Patlaban 16 gadus vecais Grīnbergs oktobra nogalē Rīgā aizvadītajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pildīja U-17 izlases kapteiņa pienākumus, par parādīto sniegumu saņemot arī valstsvienības galvenā trenera Igora Stepanova uzslavas.

Kā zināms, "Skonto" komandas pussargs Grīnbergs pērn jūnijā kļuva par otro visu laiku jaunāko Eiropas līgu vārtu guvēju. Pērn notikušajā virslīgas mačā "Skonto" ar rezultātu 4:0 izbraukumā pārliecinoši pieveica Daugavpils "Daugavas" komandu, bet jau kompensācijas laikā 1999. gada 28. februārī dzimušais Grīnbergs realizēja 11 metru soda sitienu.

Līdz ar to vārtu gūšanas brīdī Grīnbergs bija 15 gadus un 102 dienas vecs, par 91 dienu apsteidzot Valēriju Šabalu, kurš rekordu sasniedza pirms četriem gadiem, pārstāvot "Olimps" komandu.

"AS Roma" jaunatnes sistēmā ir astoņas komandas, tajā skaitā arī 1999. gadā dzimušajiem jauniešiem. "AS Roma" U-19 komanda trešdien sasniedza UEFA Jauniešu līgas (jauniešu ekvivalents UEFA Čempionu līgai) izslēgšanas spēles.

Kā zināms, vēl viens "Skonto" spēlētājs Vladislavs Gutkovskis decembra sākumā izgāja pārbaudi leģendārajā Skotijas klubā Glāzgovas "Rangers".

""Rangers" savāca visu nepieciešamo informāciju par viņu. Redzēsim, kā būs, kad janvārī atvērsies transfēru logs. Nav noslēpums, ka viņš pērn bija uz pārbaudi Anglijas premjerlīgas komandā Liverpūles "Everton". Par viņu ir interese arī pēc spēka otrās Anglijas līgas "Championship" klubiem. Ar vēl vienu "Skonto" spēlētāju Artūru Karašausku arī tā pati situācija, interese par viņu ir. Pagaidām, kamēr nekādas vienošanās nav panāktas, nevaru sīkāk ko atklāt," par savu pārstāvēto spēlētāju gaitām pastāstīja Bezzubovs.

Ar desmit gūtiem vārtiem Gutkovskis šosezon bija otrs rezultatīvākais spēlētājs virslīgā, bet pagājušā pagājušā gada sezona vienam no Latvijas U-21 izlases līderiem individuāli bija krietni sekmīgāka, jo viņam izdevās atzīmēties ar 28 vārtiem, kļūstot par virslīgas labāko snaiperi.

Savukārt Karašausks virslīgā šosezon guva piecus vārtus, bet UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā viņš atzīmējās ar četriem precīziem sitieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!