Foto: F64
Nupat par Latvijas U-17 puišu izlases galveno treneri apstiprinātais pašmāju speciālists Jurģis Pučinsks atzīst, ka Latvijas futbola klubos veiktais darbs palīdz jaunajai pauzei progresēt, minēts Latvijas Futbola federācijas (LFF) publicētā intervijā.

Jau ziņots, ka bijušais futbola kluba "Ventspils" galvenais treneris pieņēmis izaicinājumu vadīt Latvijas U-17 izlasi.

"Ir gan patīkami, gan nedaudz negaidīti, lai gan domās iekšēji jau biju gatavs šādam pavērsienam. Vēlos pateikties Edgaram Pukinskam, LFF valdei un Dainim Kazakevičam par uzticēšanos. Taču viss būs jāpierāda ar idejām un darbiem," norādīja Pučinsks.

Trenera arodā speciālists lielākoties asociējas ar paveikto pie "Ventspils" kluba vadības grožiem laika posmā no 2012. līdz 2015. gadam, kad speciālists divreiz kļuva par Latvijas čempionu un vienu reizi izcīnīja arī Latvijas kausu.

Pēc tam Pučinsks strādāja kluba sistēmā ar jauniešiem un vēlāk pievienojās arī LFF Futbola akadēmijas treneru korpusam. Daugavpilī dzimušais bijušais futbolists ir gan labi pazīstams ar konkrēto vecumposmu un tā specifiku, gan arī ar pašiem spēlētājiem.

"Lielāko daļu puišu pazīstu personīgi, gandrīz visi viņi gājuši caur mūsu rokām LFF Futbola akadēmijā, kur strādāju kopā ar Aleksandru Jeļisejevu un Raimondu Aleksandrovu. No ikdienas darba varu viennozīmīgi apliecināt, ka klubos un akadēmijā veiktais darbs dod augļus un ka mūsu jaunā paaudze aug visos aspektos. Maziem solīšiem ejam uz priekšu," klāstīja speciālists.

Tāpat treneris ieskicēja arī galvenos uzdevumus U-17 vecuma grupas izlasei.

"Protams, ka U-17 galvenais uzdevums ir komandas un spēlētāju attīstīšana, futbolistu gatavošana nacionālajai izlasei. Vēl viens būtisks uzdevums – pakāpeniski iepazīstināt spēlētājus ar valstsvienību prasībām, kas katrā pozīcijā nepieciešams, kādas būs taktiskās nianses, kādai fiziskajai kondīcijai jābūt un citas nianses," norādīja Pučinsks.

Latvijas U-17 futbolisti 24. septembrī uzsāks 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, mājās uzņemot vienaudžus no Dānijas. Vienā apakšgrupā ar valstsvienību par vietu elites kārtā, kuru automātiski nopelnīs divas grupas labākās komandas, spēkosies arī Dānijas un Serbijas izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!