Foto: LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) atcēlusi Latvijas futbola kluba "Ventspils" bijušajam darbiniekam Nikolajam Djakinam piemēroto četru gadus diskvalifikāciju, informē UEFA.

Jūnija sākumā UEFA līdz 2027./2028.gada sezonai diskvalificēja "Ventspils" klubu un Eiropas klubu turnīriem.

Soda mēri pieņemti pēc UEFA uzraudzītas izmeklēšanas saistībā ar indikācijām par spēļu rezultātu ietekmēšanu un saistītu darbību veikšanu vairākās starptautiskās spēlēs 2018./2019 un 2019./2020.gada Eirokausu sezonās.

Tikmēr "Ventspils" kluba prezidents Adlans Šišhanovs tika diskvalificēts uz mūžu, bet sporta direktors Djakins - uz četriem gadiem. UEFA pieprasīja Starptautiskajai Futbola federāciju asociācijai (FIFA) piemērot Šišhanovam un Djakinam diskvalifikācijas arī visas pasaules mērogā.

Djakinam, atšķirībā no Šišhanova, netika piemērots sods par tiešu vai netiešu dalību likmju izdarīšanā vai citās līdzīgās aktivitātēs, tāpēc viņam diskvalifikācijas termiņš bija mazāks.

UEFA Apelāciju komisija, izskatot Djakina pārsūdzēto lēmumu, konstatējusi, ka UEFA Kontroles, ētikas un disciplināro lietu komisijas lēmums par diskvalifikāciju jāatceļ, teikts ceturtdien UEFA publicētajā paziņojumā.

"Ventspils" pērn virslīgā ieņēma ceturto vietu un pirmo reizi kopš 1998.gada nekvalificējās Eirokausiem. Finansiālu problēmu māktais Kurzemes klubs šosezon izstājās no dalības virslīgas turnīrā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!