Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju apvienība (UEFA) pēc Krievijas agresijas Ukrainā atņēmusi Sankpēterburgai tiesības rīkot prestižo UEFA Čempionu līgas finālu, spēli pārceļot uz Parīzi.

UEFA steidzamības kārtā piektdien sasauca izpildkomitejas sēdi, kurā pieņemti vairāki lēmumi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Jau pirms tam praktiski bija skaidrs, ka UEFA Čempionu līgas finālu pārcels no Sanktpēterburgas uz citu pilsētu. UEFA Čempionu līgas fināls paredzēts 28. maijā. Lielbritānijas mediji "Mirror" un "Daily Star" ziņoja, ka Čempionu līgas finālu varētu pārcelt uz Vemblija stadionu Londonā, bet UEFA lēmusi par labu Parīzei.

UEFA Čempionu līgas izšķirošā spēle 28. maijā notiks Parīzes priekšpilsētā labi zināmajā "Stade de France" stadionā.

"UEFA vēlas izteikt pateicību un atzinību Francijas prezidentam Emanuelam Makronam par viņa personīgo atbalstu un apņemšanos nodrošināt futbola prestižāko spēli, pārceļot to šajā nepieredzētajā krīzes laikā uz Franciju," teikts UEFA paziņojumā.

Tāpat UEFA lēma, ka šajā situācijā Krievijā un Ukrainā nedrīkst notikt starptautiskās spēles. Līdz nākamiem lēmumiem Krievijas un Ukrainas klubi un izlases UEFA rīkoto sacensību spēles aizvadīs neitrālos laukumos.

UEFA norāda, ka turpina sekot notikumiem Ukrainā, un nepieciešamības gadījumā rīkos vēl vairākas ārkārtas izpildkomitejas sēdes, lai pieņemtu attiecīgus lēmumus.

Pagājušās sezonas fināls no Stambulas tika pārcelts uz Portu, jo toreiz Lielbritānija iekļāva Turciju ceļošanai "sarkano" valstu sarakstā, kas praktiski liegtu Anglijas faniem apmeklēt spēli. Finālā tikās divi Anglijas klubi "Manchester City" un "Chelsea".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!