Foto: AFP/Scanpix/LETA

Stambulas "Bašakšehir" futbolisti trešdien UEFA Čempionu līgas spēlē savā laukumā pārspēja "Manchester United", bet Sanktpēterburgas "Zeņit" mājās spēlēja neizšķirti ar Romas "Lazio".

Stambulas "Bašakšehir" ar rezultātu 2:1 (2:1) pārspēja "Manchester United".

Demba Ba spēles 13. minūtē atklāja rezultātu, vienatnē aizbēgot pret viesu vārtsargu Dīnu Hendersonu. Savukārt spēles 40. minūtē vēl vienu pretuzbrukumu meistarīgi noslēdza Edins Višča, panākot jau rezultātu 2:0.

Viesu labā trīs minūtes vēlāk atzīmējās Antonijs Martials, bet izlīdzināt rezultātu Mančestras futbolisti nespēja.

Tiesa, otrā puslaika kompensācijas laikā Turcijas vienība pēc stūra sitiena bumbu gandrīz nogādāja savos vārtos. Bumbai jau lidojot vārtos, komandu pēdējā brīdī glāba moldāvs Aleksandru Epureanu.

Citā H grupas mačā "Paris Saint-Germain" vienība nerealizēja 11 metru soda sitienu, nopelnīja divas sarkanās kartītes un ar rezultātu 1:2 (1:1) viesos piekāpās "RB Leipzig" komandai.

Jau sestajā minūtē Francijas klubu vadībā izvirzīja Anhels di Marija, kurš vēl pēc desmit minūtēm nespēja realizēt 11 metru soda sitienu par spēli ar roku soda laukumā, bumbu atvairot mājinieku vārtsargam Peteram Gulači.

Ko neizdarīja viesi, 57. minūtē paveica Emīls Forsbergs, iesitot "pendeli" un panākot rezultātu 2:1 mājinieku labā. Jau 42. minūtē rezultātu bija izlīdzinājis Kristofers Nkunku.

Parīziešu iespējas atspēlēties limitēja nedisciplinētība, pelnot dzeltenās un sarkanās kartītes. Spēles 69. minūtē par rupjību otru dzelteno un sarkano kartīti savā priekšā ieraudzīja Idriss Gejs, bet mača kompensācijas laika piektajā minūtē otru dzelteno kartīti mačā saņēma arī Presnels Kimpembe.

H grupā pirmo vietu ar sešiem punktiem trijās spēlēs joprojām ieņem "United", tikpat punktus savākusi "Leipzig" komanda, bet trīs punkti trijos mačos ir PSG un "Bašakšehir" vienībām.

F grupas mačā Sanktpēterburgas "Zeņit" savā laukumā iesita divus vārtus, taču vieni no tiem netika ieskaitīti, spēlei ar Romas "Lazio" beidzoties neizšķirti – rezultāts 1:1 (1:0).

Spēles 32. minūtē Aleksandrs Jerohins izvirzīja mājiniekus vadībā, bet Itālijas galvaspilsētas futbolisti atguva līdzsvaru uz tablo 82. minūtē ar Felipes Kaisedo vārtiem.

Kompensācijas laika trešajā minūtē vārtus guva Andrejs Mostovojs, taču videoatkārtojums liecināja, ka mirkli iepriekš izšķirošās piespēles autors Artjoms Dzjuba bija aizmugures stāvoklī.

Savukārt Dortmundes "Borussia" ar rezultātu 3:0 (3:0) izbraukumā pieveica Beļģijas vienību "Club Brugge".

Viesi ātri nodrošināja lielu pārsvaru, 14 .minūtē izceļoties Torganam Azāram, bet divus vārtus mača 18. un 32. minūtē pievienojot Erlingam Holannam.

F grupā sešus punktus trijos mačos sakrājusi "Borussia", pieci punkti trijās spēlēs ir "Lazio", trīs mačos četri punkti ir "Club Brugge", bet viens punkts trijās cīņās ir "Zeņit".

E grupā pārliecinoši mājās uzvarēja Londonas "Chelsea", kas ar rezultātu 3:0 (2:0) pieveica "Stade Rennais", izmantojot Enrikes Dalberta otro dzelteno kartīti un noraidījumu mača 40. minūtē.

Divus vārtus, abus ar 11 metru soda sitieniem, londoniešiem mača 10. un 41. minūtē guva Timo Verners, vienus – 50. minūtē – Temijs Abrahams.

Otrā grupas spēlē Seviļā brieda pārsteigums, jo "Krasnodar" ātri izvirzījās vadībā ar rezultātu 2:0, taču zaudēja maču pret "Sevilla" ar 2:3 (2:1).

Mača 17. minūtē vārtus guva Magomeds Šapi Suleimanovs, bet vēl pēc četrām minūtēm ar 11 metru soda sitienu Markuss Bergs panāca 2:0 Krievijas kluba labā. Turklāt pēc tam, kad Ivans Rakitičs 42. minūtē bija vienus vārtus atspēlējis, mājiniekus puslaika piektajā kompensācijas minūtē mazākumā atstāja Hesus Navass, izpelnīdamies sarkano kartīti.

Uzvarēt seviļiešiem palīdzēja 60. minūtē laukumā uz maiņu nākušais Jusefs en Nesiri, kurš guva vārtus 69. un 72. minūtē.

E grupā pēc trim spēlēm pa septiņiem punktiem ir "Chelsea" un "Sevilla" komandām, bet pa punktam guvuši "Krasnodar" un "Stade Rennais" klubi.

G grupā uzvaras guva abi lielklubi "Barcelona" un Turīnas "Juventus".

"Barcelona" savā laukumā uzvara rokās nemaz tik viegli nedevās, pārspējot Kijevas "Dinamo" ar rezultātu 2:1 (1:0).

Laukuma saimnieki vadībā izvirzījās piektajā minūtē, kad 11 metru sitienu realizēja Lionels Mesi. 65. minūtē Žerārs Pikē dubultoja pārsvaru, un kijevieši vienus vārtus atguva 75. minūtē ar precīzu Viktors Cigankova sitienu, taču ne vairāk.

Pārliecinošu panākumu viesos svinēja "Juventus", kas ar 4:1 (1:0) salauza Budapeštas "Ferencvaros" pretestību.

Vispirms turīnieši panāca 4:0 savā labā, 7. un 60. minūtē izceļoties Alvaro Moratam, bet sešas minūtes pēc viņa nomaiņas 67. minūtē – arī laukumā nākušajam Paolo Divalam. Ceturtos vārtus guva mājinieki, kad 81. minūtē kļūdījās mājinieku vārtsargs, uzdāvinot bumbu Divalam. Pēc viņa sitiena bumbu vārtos, cenšoties novērst vārtu zaudējumu, trieca gruzīns Laša Dvali.

Mača 90. minūtē mājinieki ar Franka Bolī pūlēm guva goda vārtus – 1:4.

G grupā līdere pēc trim spēlēm ar deviņiem punktiem ir "Barcelona", sešus punktus guvusi "Juventus", bet pa vienam punktam ir "Dinamo" un "Ferencvaros".

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā.

Iepriekšējās sezonas čempioni tika noskaidroti Lisabonā astoņu komandu finālturnīrā. Titula mačā Minhenes "Bayern" ar 1:0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain".

2020./2021. gada sezonas fināls paredzēts Stambulā, kur bija jānotiek aizvadītās sezonas galvenajai spēlei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!