Foto: AP/Scanpix/LETA

Anglijas kluba "Manchester United" zvaigzne Krištianu Ronaldu otrdien palīdzēja vienībai izraut neizšķirtu UEFA Čempionu līgas spēlē Bergamo.

"Manchester United" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (1:1) ar Bergamo "Atalanta" komandu.

Pirmie vadībā izvirzījās mājinieki, 12. minūtē izceļoties Josipam Ilčičam. Taču pirmā puslaika kompensācijas laikā precīzu sitienu izpildīja Ronaldu, kuru ar piespēli atrada Brunu Fernandešs.

Spēles 56. minūtē Itālijas klubam vadību otrreiz nodrošināja kolumbietis Duvans Sapata. Tomēr arī šoreiz Ronaldu nepalika atbildi parādā. Portugāles futbolists spēles kompensācijas laikā, neapstrādājot bumbu ārpus soda laukuma, to trieca vārtos ar pirmo pieskārienu.

Otrajā apakšgrupas spēlē Spānijas klubs "Villarreal" ar 2:0 (1:0) pārspēja Šveices vienību Bernes "Young Boys".

F apakšgrupas pirmo vietu ar septiņiem punktiem četros mačos ieņem "United", bet tikpat punktu ir "Villarreal". "Atalanta" sakrājusi piecus punktus, bet pēdējā vietā ar trim punktiem ir "Young Boys".

Minhenē vietu nākamajā kārtā nodrošināja "Bayern" komanda, kas ar rezultātu 5:2 (2:1) pārspēja Lisabonas "Benfica" futbolistus.

Uzvarētāju labā trīs vārtus guva polis Roberts Levandovskis. Uzbrucējs aizvadīja 100. spēli UEFA Čempionu līgā, ceturto reizi karjerā šajā turnīrā atzīmējoties ar "hat-trick". Čempionu līgas mačos Levandovskis guvis jau 81 vārtus.

Otrajā apakšgrupas spēlē "Barcelona" izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Kijevas "Dinamo" vienību. Vienīgos vārtus Barselonas vienības rindās 70. minūtē guva 19 gadus vecais Ansu Fati.

Minhenes komanda guvusi jau 12 punktus, "Barcelona" sakrājusi sešus punktus, bet "Benfica" rēķinā ir četri punkti. Pēdējā vietā grupā ir kijevieši, kuru kontā ir viens punkts.

Dienas agrajā spēlē "Chelsea" viesos H grupas mačā ar rezultātu 1:0 (0:0) pieveica "Malmo". Vārtus 56. minūtē guva Akims Ziješs, kurš pēc piespēles soda laukumā raidīja bumbu kreisajā apakšējā vārtu stūrī.

Vadību apakšgrupā gan saglabā Turīnas "Juventus" vienība, kas ar 4:2 (1:1) pieveica Sanktpēterburgas "Zeņit" komandu. Mājinieku rindās divus vārtus guva Paulo Divala.

"Juventus" komanda ar 12 punktiem nodrošinājusi vietu nākamajā kārtā. "Chelsea" četrās spēlēs sakrājusi deviņus punktus, "Zeņit" atzīmējušies ar trim punktiem, bet "Malmo" pagaidām palikusi bešā.

Citā agrajā otrdienas spēlē G grupā Vācijas klubs "Wolfsburg" mājās ar rezultātu 2:1 (1:1) pieveica "Salzburg" no Austrijas.

Jau trešajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Ridle Baku. Viesi uz to atbildēja 30. minūtē, kad ar skaistu sitienu standartsituācijā izcēlās Maksimiliāns Vēbers.

Savukārt spēles 60. minūtē "Wolfsburg" izvirzījās vadībā pēc Lukasa Nmečas sitiena. Vācijas futbolists meistarīgi uztvēra tālu piespēli un pēc pāris soļiem spēcīgi raidīja bumbu tuvajā "devītniekā".

Vakara gaitā "Wolfsburg" komandu gan apdzina "Lille", kas izbraukumā ar 2:1 (1:1) pieveica "Sevilla" futbolistus. Uzvaras vārtus Francijas komandas labā guva Žonatans Ikone, kurš izcēlās spēles 51. minūtē.

"Salzburg" četrās spēlēs tikusi pie septiņiem punktiem, bet "Lille" un "Wolfsburg" sakrājusi pa pieciem punktiem. "Sevilla" ar trim punktiem ieņem ceturto pozīciju grupā.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļūst nākamajā kārtā, trešā pārceļas uz Eiropas līgas sacensībām, bet ceturtajai Eiropas kausu sezona ir beigusies.

Šīs sezonas fināls norisināsies 28. maijā norisināsies Sanktpēterburgā, Krievijā.

2020./2021. gada sezonā līgas sacensību finālā Portugāles pilsētā Portu Londonas "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "City".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!