Foto: AFP/Scanpix
Kontinenta prestižākajā futbola klubu turnīrā UEFA Čempionu līgā tiks saglabātas iepriekš izsludinātās reformas, piektdien pavēstījusi Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA).

UEFA augusta beigās, īpaši nekonsultējoties ar futbola līgām, nolēma, ka no 2018./2019.gada sezonas četriem vadošajiem čempionātiem - Anglijai, Vācijai, Itālijai un Spānijai - būs garantētas četras vietas katrai UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā, turklāt iecerētas izmaiņas arī naudas balvu sadalē.

Šīs izmaiņas tika vērtētas ļoti pretrunīgi, turklāt daudzi uzsvēra, ka tādējādi prestižais turnīrs kļūs tikai par bagāto klubu sacensībām.

Tomēr pēc piektdien notikušās UEFA izpildkomitejas sēdes organizācija apstiprināja, ka iecerētas izmaiņas paliks spēkā, lai gan asociācijas jaunais prezidents Aleksandrs Čeferins pirms kāda laika bija izteicies, ka šīs pārmaiņas tā arī varētu netikt īstenotas.

Šādām izmaiņām ļoti iebilda Eiropas profesionālo futbola līgu asociācija (EPFL), kas oktobrī pat iesaldēja savu vienošanos ar UEFA un draudēja vietējo čempionātu mačus aizvadīt Eirokausu laikā.

Pēc piektdien notikušās sēdes Čeferins gan pavēstīja, ka kvotu daudzums dalībai UEFA Čempionu līgā citām valstīm paliks līdzšinējā apjomā, turklāt komandām, kas būs piedzīvojušas neveiksmi izšķirošajā kvalifikācijas turnīra kārtā, vēl būs iespēja iekļūt prestižajās sacensībās caur UEFA Eiropas līgu, kur tiks izveidots īpašs "čempionu zars".

Sagaidāms, ka arī naudas balvu fonds UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīram un UEFA Eiropas līgai tiks palielināts.

Pašreizējā formātā UEFA Čempionu līgā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļūst katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides "Real", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību "Atletico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!