Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) strādā pie plāna, kas ļautu 2019./2020. gada UEFA Čempionu līgas sezonas finālspēli aizvadīt 29. augustā, ziņo medijs BBC.

Vadošā Eiropas futbola organizācija tiksies 23. aprīlī, lai turpinātu pārrunas par koronavīrusa Covid-19 apturēto futbola sezonu.

Organizācija vēlas sezonu noslēgt augustā, pabeidzot visas neizspēlētās spēles. Šajā scenārijā Čempionu līgas fināls tiktu aizvadīts Stambulā 29. augustā, bet Eiropas līgas fināls norisinātos trīs dienas iepriekš Gdaņskā.

Taču vēl nav izlemts, kā nonākt līdz šādam sezonas noslēgumam. UEFA apsver divus dažādus scenārijus, uzsver BBC.

Viens risinājums būtu ceturtdaļfināla un pusfināla kārtu izspēlēt divu spēļu summā, kā jau tas ierasts. Šīs spēles varētu notikt jūlijā un augustā.

UEFA gan arī apsver šīs kārtas izspēlēt, aizvadot tikai pie vienam mačam pēc vietējo līgu izspēlēšanas. Iespējams, šīs spēles varētu tikt aizvadītas nedēļas ilgā "mini turnīrā".

Jau ziņots, ka UEFA apsvērusi šādus turnīrus aizvadīt Stambulā un Gdaņskā, kur piedalītos visas atlikušās čempionu titula kārotājas.

Četras no astoņām Čempionu līgas ceturtdaļfināla kārtas dalībniecēm jau ir zināmas, bet atlikušajās divcīņās jāaizvada atbildes spēles. Sarežģītāka situācija valda Eiropas līgā, kur sešos no astoņiem astotdaļfināla kārtas pāriem aizvadītas pirmās spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!