Foto: Reuters/Scanpix
Piedraudot ar diskvalifikāciju, UEFA ir pieprasījusi Serbijai un Horvātijai līdz šā gada beigām rast konkrētus risinājumus fanu huligānisma problēmai, aicinot sadarboties attiecīgo valstu valdības un Futbola federācijas.

UEFA prezidents Mišels Platinī tikšanos laikā ar Serbijas prezidentu Borisu Tadiču un Horvātijas prezidentu Ivo Josipoviču ir noteicis abām valstīm termiņu, kad šim jautājumam ir jābūt atrisinātam. Abu valstu vadītāji tika brīdināti, ka pretējā gadījumā viņu valsts izlasēm un klubiem draud izslēgšana no starptautiskās aprites.

"Ja UEFA šā kalendārā gada laikā neredzēs pozitīvus un skaidrus rezultātus, ka tiek pieņemti konkrēti lēmumi, pastāv nopietns risks, ka abu federāciju izlases un klubi tiks izslēgti no UEFA sacensībām," teikts UEFA prezidenta izplatītajā paziņojumā. "Mums ir jāredz skaidri uzlabojumi, pretējā gadījumā sekos diskvalifikācijas."

"Vardarbība futbolā ir nopietna problēma un tā ir steidzami jārisina," uzsver Platinī. "Tikšanās laikā ar Serbijas un Horvātijas valsts vadītājiem redzēju, ka viņi mums piekrīt un vēlas rast risinājumu. Mēs nonācām pie kopsaucēja, ka ir jāizveido konkrēts darbības plāns, kas prasa atbilstošu rīcību visos valsts līmeņos."

Jau ziņojām, ka oktobrī serbu futbola huligānu dēļ tika apturēta 2012. gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas spēle Dženovā starp Serbijas un Itālijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!