Foto: EPA/Scanpix/LETA

"AS Roma", "Manchester United", Londonas "Arsenal" un "Villarreal" komandas ceturtdien sasniedz UEFA Eiropas līgas pusfinālus.

"Arsenal" viesos ar rezultātu 4:0 (3:0) sagrāva Prāgas "Slavia" un divu maču summā uzvarēja ar 5:1.

Pirmos trīs vārtus londonieši guva no 18. līdz 24. minūtei. Vispirms pēc Emīla Smita Rouva piespēles savus pretspēlētāju ātrumā pārspēja Nikolā Pepē, nedaudz vēlāk pārsvaru dubultoja Aleksandrs Lakazets, bet vētraino uzbrukumu noslēgumā Bukajo Saka sita nekļūdīgi no soda laukuma robežas.

Otrajā puslaikā, 77. minūtē, Lakazets trīs pretinieku ielenkumā bija precīzs no tuvas distances, panākot 4:0.

Šonedēļ UEFA piemēroja desmit spēļu diskvalifikāciju "Slavia" aizsargam Ondržejam Kūdelam, kurš iepriekšējā kārtā pret Glāzgovas "Rangers" futbolistu pielietoja rasistisku piezīmi. Pirms spēles "Arsenal" futbolisti, protestējot pret rasismu, pietupās uz viena ceļgala, un vistuvāk centra līnijai un "Slavia" komandai atradās vēlāk divus vārtus guvušais Lakazets.

Prāgas "Slavia" izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā apturēja citu Anglijas premjerlīgas klubu Lesteras "City", bet astotdaļfinālā čehu klubs aizlika kāju priekšā Skotijas komandai Glāzgovas "Celtic".

Zīmīgi, ka "Arsenal" UEFA Čempionu līgā/Čempionu kausā ceturtdaļfinālu pārvarējusi tikai divās no septiņām reizēm, bet pārējos Eiropas klubu turnīros – astoņās no deviņām reizēm.

Savukārt "AS Roma" ceturtdaļfināla atbildes spēlē savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Amsterdamas "Ajax", divu maču summā uzvarot ar rezultātu 3:2.

Viesus vadībā 49. minūtē izvirzīja 19 gadus vecais Braiens Brobijs, kuru ar tālu piespēli labā pozīcijā izvirzīja Perss Shūrs. Brobijs laukumā bija pavadījis vien dažas minūtes, jo pirmajā puslaikā bija uz rezervistu soliņa.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 18 minūtes, Edins Džeko pēc ātra pretuzbrukuma panāca 1:1, "AS Roma" komandai atgūstot vadību divu spēļu summā.

Tikmēr Mančestras vienība mājās ar 2:0 (1:0) uzveica "Granada" komandu, summā gūstot virsroku ar 4:0.

Pirmie vārti tika gūti sestajā minūtē, kad soda laukumā Pols Pogbā ar galvu nolika bumbu pa sitienam, savu iespēju realizējot Edinsonam Kavani. Pamatlaika pēdējā minūtē Hesus Valjeho ieraidīja bumbu savos vārtos un palīdzēja "United" komandai panākt 2:0.

Iepriekšējo reizi Mančestras klubs vismaz divus Vecā kontinenta turnīru pusfinālus sasniedza no 2006. līdz 2009. gadam, kad trīsreiz pēc kārtas iekļuva UEFA Čempionu līgas labāko četriniekā.

Visbeidzot "Villarreal" mājās ar 2:1 (2:0) uzveica Zagrebas "Dinamo", divu spēļu summā uzvarot ar 3:1.

Spēles 36. minūtē mājinieki izspēlēja līdz tukšiem vārtiem un Pako Alkasers panāca 1:0, bet septiņas minūtes vēlāk Herards Moreno uztvēra atlēkušo bumbu un dubultoja "Villarreal" pārsvaru. Tuvojoties pamatlaika beigām, 74. minūtē, Bruno Petkovičs vienus vārtus atguva.

"Villarreal" komanda UEFA klubu turnīros pusfinālu sasniegusi piekto reizi vēsturē, bet iepriekšējās četrās reizēs ceļu uz finālu aizšķērsoja "Valencia", "Arsenal", "Porto" un "Liverpool" vienības.

Pusfinālā savā starpā tiksies "United" un "AS Roma" komandas un "Arsenal" un "Villarreal" vienības.

Pusfināla pirmās spēles notiks 29. aprīlī, bet otrās – 6. maijā.

Fināls šogad 26. maijā tiks aizvadīts Gdaņskā, kur titulmačam bija jānotiek jau pagājušajā sezonā, taču Covid-19 izplatības dēļ tas tika pārcelts uz Ķelni. Pēc gada fināls paredzēts Seviljā, bet 2023. gadā – Budapeštā.

Pērn finālā "Sevilla" no Spānijas ar 3:2 uzvarēja Milānas "Inter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!