Foto: EPA/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas vienība "Leicester City" ceturtdien savā laukumā zaudēja UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla atbildes spēlē, neiekļūstot astotdaļfinālā.

Lesteras komanda pēc bezvārtu neizšķirta viesos pirmajā mačā piekāpās Prāgas "Slavia" savā laukumā ar rezultātu 0:2 (0:0), ar šādu rezultātu atzīstot sakāvi arī divu maču summā. Spēles 49. minūtē vārtus guva Lukāšs Provods, bet 30 minūtes vēlāk – Abdalla Simā.

Mājās ar 0:2 zaudēja arī divi Vācijas klubi, izstājoties no sacensībām.

Leverkūzenes "Bayer" piekāpās Bernes "Young Boys" ar 0:2 (0:0), divu spēļu summā zaudējot ar 3:6. Viesiem vārtus 47. minūtē guva Teozons Sibatšū, bet 86. minūtē – Kristians Fasnahts.

"Hoffenheim" (Vācija) mājās piekāpās Norvēģijas "Molde" ar 0:2 (0:1), divu maču summā atzīstot norvēģu pārākumu ar 3:5."Molde" uzvaras pamatus Eiriks Ulanns-Andersens ielika 20. minūtē, pašam nostiprinot panākumu mača kompensācijas laika piektajā minūtē.

No trim Itālijas klubiem tālāk tika divi. "Napoli" (Itālija) mājās ar 2:1 (1:1) uzvaru nepietika, lai atspēlētu divu vārtu deficītu pret "Granada", piekāpjoties spāņu klubam divu spēļu summā ar 2:3.

Jau trešajā minūtē vienus vārtus atspēlēja Pjotrs Zelinskis, bet pēc 22 minūtēm Anhels Montoro mājinieku misiju padarīja par teju neiespējamu, jo bijušajam Djego Maradonas klubam vajadzēja iesist trīs vārtus. Izdevās gūt tikai vienus, ko 59. minūtē paveica spānis Fabians Ruiss.

"AS Roma" pārspēja "Braga" (Portugāle) arī savā laukumā ar 3:1 (1:0), divu spēļu summā uzvarot ar 5:1.

Turklāt bez Edina Džeko, Karlesa Peresa un Borhas Majorala gūtajiem vārtiem 72. minūtē Lorenco Pelegrīni nerealizēja 11 metru soda sitienu, bet 88. minūtē bumbu savos vārtos raidīja Braians Kristante.

"AC Milan" (Itālija) pārspēja Belgradas "Crvena zvezda" uz viesos vairāk gūto vārtu rēķina. Pēc 2:2 viesos milāniešiem pietika ar 1:1 (1:1) neizšķirtu mājās.

Devītajā minūtē mājiniekus ar 11 metru soda sitienu vadībā izvirzīja Franks Kesijs, bet 15 minūtes vēlāk atbildes vārtus iesita el Fardu Bens. Viesu izredzes atspēlēties iedragāja otrā dzeltenā kartīte mačā Marko Gobeljičam.

Ceturtdien 1/16 fināla kārtu pārvarēja arī divi angļu klubi.

"Manchester United" pēc 4:0 panākuma viesos savā laukumā ļāva Sansevastjanas "Real Sociedad" panākt bezvārtu neizšķirtu.

Savukārt Londonas "Arsenal" mājās ne vienkāršā cīņā pieveica Lisabonas "Benfica" ar 3:2 (1:1), divu maču summā uzvarot ar rezultātu 4:3.

Spēles 21. minūtē gan Pjērs Emeriks Obamejangs izvirzīja vadībā mājiniekus, taču viesi atbildēja ar Diogu Gonsalveša precīzu raidījumu 43. minūtē un Rafas Silvas "golu" 61. minūtē.

Pa vidu abiem vārtiem 50. minūtē video atkārtojums liecināja, ka Obamejanga otrie gūtie vārti šajā mačā nav atzīstami aizmugures stāvokļa dēļ.

Tomēr 67. minūtē gūtie Kīrana Tiernija un 20 minūtes vēlāk vēl vieni vārti Obamejanga izpildījumā noslieca uzvaras kausus mājinieku labā.

Ar minimālām uzvarām nākamajā kārtā iekļuva abi Ukrainas grandi, kamēr izstājās pēdējais Krievijas pārstāvis kausā.

Doņeckas "Šahtar" mājās pieveica Telavivas "Maccabi" ar 1:0 (0:0), divu spēļu summā uzvarot ar 3:0, Kijevas "Dinamo" viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja "Club Brugge KV", divu maču summā uzvarot ar 2:1, bet Zagrebas "Dinamo" triumfēja pēc 1:0 (1:0) savā laukumā pār "Krasnodar", divu maču summā panākot pelnītu uzvaru ar 4:2.

No diviem Nīderlandes klubiem tālāk soļos tikai Amsterdamas "Ajax", kas pēc 2:1 panākuma viesos pret "Lille" tādu pašu uzvaru svinēja arī mājās – 2:1 (1:0).

Eindhovenas PSV savā laukumā gan pieveica Pirejas "Olympiakos" ar 2:1 (2:0), taču viesos tika zaudēts ar 2:4.

Spānija būs pārstāvēta astotdaļfinālā ar diviem klubiem, jo "Villarreal" pēc 2:0 uzvaras viesos pār "Salzburg" to pašu paveica arī mājās – 2:1 (1:1).

Visbeidzot Glāzgovas "Rangers" pēc 4:3 panākuma viesos vēl pārliecinošāk beļģu "Antwerp" pārspēja mājās – rezultāts 5:2 (1:1).

Jau ziņots, ka trešdien kā pirmā astotdaļfinālā iekļuva Totenhemas "Hotspur", kas Londonā pārspēja Austrijas "Wolfsberger" ar 4:0 (1:0) un divu spēļu summā sagrāva pretiniekus ar 8:1.

Fināls šogad 26. maijā tiks aizvadīts Gdaņskā, kur titulmačam bija jānotiek jau pagājušajā sezonā, taču Covid-19 izplatības dēļ tas tika pārcelts uz Ķelni. Pēc gada fināls paredzēts Seviljā, bet 2023. gadā – Budapeštā.

Pērn finālā "Sevilla" no Spānijas ar 3:2 uzvarēja Milānas "Inter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!