Foto: Reuters/Scanpix/LETA

UEFA Eiropas līgas trešajā kārtā norisinājās divi mači, kuros savā starpā cīnījās Eiropas "lielā piecinieka" līgu klubi, un abi noslēdzās neizšķirti.

Spānijas klubs Seviljas "Real Betis" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Vācijas bundeslīgas vienību Leverkūzenes "Bayer".

Spēles 75.minūtē, pēc tam, kad Džeremijs Frimpongs savā soda laukumā spēlēja ar roku, Borha Iglesiass realizēja 11 metru soda sitienu un panāca 1:0 mājinieku labā. Tomēr septiņas minūtes vēlāk Roberts Andrihs ar tālu sitienu izlīdzināja rezultātu, bumbai pa ceļam atsitoties pret Viljamu Karvāļu un mainot virzienu.

Vācijas un Spānijas vienības ar septiņiem punktiem trīs spēlēs ir G apakšgrupas abās vadošajā pozīcijās. Trīs punkti ir Glāzgovas "Celtic" komandai, bet Budapeštas "Ferencvaros" pagaidām ir bešā.

Tikmēr bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) noslēdzās mačs Romā, kur vietējā "Lazio" tikās ar Marseļas "Olympique".

Grupas līdere gan ir Stambulas "Galatasaray", kas viesos ar 1:0 (0:0) uzvarēja Maskavas "Lokomotiv". Uzvaras vārtus astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām guva Kerems Aktirkolu.

E apakšgrupā Stambulas komandai ir septiņi punkti, Romas futbolisti iekrājuši četrus, Marseļas vienībai ir trīs, bet maskaviešiem - viens punkts.

UEFA Eiropas līgā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Grupu uzvarētājas iekļūs uzreiz izslēgšanas turnīra otrajā kārtā, "play-off" no pirmās kārtas sāks otro vietu ieguvējas, kuras spēkosies ar UEFA Čempionu līgas grupās trešo pozīciju ieņēmušajām vienībām, bet trešās pozīcijas īpašniecēm sezona turpināsies UEFA Eiropas Konferences līgā.

Iepriekšējā sezonā uzvaru UEFA Eiropas līgā izcīnīja "Villareal", kas finālā Gdaņskā pēcspēles sitienos pieveica Mančestras "United".

Šīs sezonas fināls norisināsies Seviljā, Spānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!