Foto: EPA/Scanpix/LETA
"Monaco" un Leverkūzenes "Bayer" ceturtdien, izcīnot uzvaras piektās kārtas spēlēs, nodrošināja sev vietu UEFA Eiropas līgas "play-off" turnīrā.

B grupas spēlē Francijas vienība "Monaco" ar 2:1 (2:1) pārspēja Sansevastjanas "Real Sociedad", tādējādi nodrošinot sev vietu izslēgšanas turnīrā un pirmo vietu B grupā.

Pirmos vārtus mājinieku labā spēles 28.minūtē guva Kevins Volands, kam sekoja "Real Sociedad" atbildes vārti 35.minūtē, precīzam esot Aleksanderam Īsakam. Savukārt uzvaras vārtus 38.minūtē guva Jusefs Fofana.

Pēc piecām spēļu kārtam B grupā uzvaru nodrošināja "Monaco", bet otrajā vietā ar astoņiem izcīnītiem punktiem ierindojas Eindhovenas PSV. Trešo vietu ieņem "Real Sociedad", kas izcīnījusi sešus punktus.

Savukārt G grupas spēlē, kurā Leverkūzenes "Bayer" mājās ar 3:2 (1:1) pārspēja Glāzgovas "Celtic", mājinieki izcīnīja sev vietu "play-off" turnīrā.

Spēles 56.minūtē vadībā ar 2:1 bija Glāzgovas vienība, taču tuvojoties spēles izskaņai mājinieki guva divus vārtus, uz ko "Celtic" nespēja atbildēt ar precīziem sitieniem.

"Bayer" rindās ar diviem gūtajiem vārtiem izcēlās Roberts Andrihs, bet vienu reizi precīzs bija Musā Diabī.

Otrā grupas spēlē Seviljas "Real Betis" mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja Budapeštas "Ferencvaros", nodrošinot sev otro vietu G grupā.

Mājinieku labā pirmos vārtus spēles piektajā minūtē guva Kristians Teljo, bet 52.minūtē pārsvaru dubultoja Serhio Kanaless, panākot 2:0.

G grupā pēc piecām kārtām līderpozīcijās ar 13 izcīnītiem punktiem ir "Bayer", otro vietu ar desmit punktiem ir nodrošinājusi "Real Betis", bet trešajā vietā ierindojas "Celtic", kas izcīnījusi sešus punktus.

Lionas "Olympique" jau pēc četrām kārtām ir uzvarējusi A grupā, nezaudējot nevienā mačā.

"Play off" iekļuva arī Stambulas "Galatasaray", Vesthemas "United" un Romas "Lazio".

Galatasaray" E grupā mājās ar 4:2 (2:0) pārspēja Marseļas "Olympique".

Mājinieki 64.minūtē bija panākuši 3:0 pēc Aleksandru Čikildova un Sofiana Seguli vārtiem, kā arī Dujes Čaletas-Caras bumbas raidījuma savos vārtos.

Viesiem Arkadiušs Miliks nerealizēja 11 metru soda sitienu, taču pēc brīža guva vārtus no spēles, panākot 1:3. Vēlāk viņš guva arī savus otros vārtus spēlē, taču tobrīd pēc Raiana Bābela sitiena rezultāts jau bija 1:4.

Vismaz otro vietu grupā nodrošinājusi "Lazio", kas viesos ar 3:0 (0:0) sagrāva Maskavas "Lokomotiv".

Divus vārtus guva Siro Immobile, vienus - Pedro.

Pēc piecām kārtām "Galatasaray" ir 11, "Lazio" astoņi, "Olympique" četri un Maskavas "Lokomotiv" divi punkti.

Uzvaru H grupā jau svinējusi Vesthemas "United", kas viesos ar 2:0 (2:0) apspēlēja Vīnes "Rapid".

Vārtus guva Andrijs Jarmoļenko un Marks Nobls ar 11 metru soda sitienu.

Otrā grupas mačā Zagrebā fiksēts 1:1 (1:1) neizšķirts starp mājinieku "Dinamo" un "Genk" no Beļģijas.

35.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Luka Menalo, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā izlīdzinājumu panāca Aiks Jugbo.

Vesthemas "United" pēc piecām kārtām guvusi 13, "Dinamo" septiņus, "Genk" piecus un "Rapid" trīs punktus.

Lionas "Olympique" jau pēc četrām kārtām ir uzvarējusi A grupā.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļūst izslēgšanas turnīrā, pirmo vietu ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu otrajā kārtā. Otro vietu ieguvējām pirmajā kārtā pievienosies astoņas Čempionu līgas trešo vietu ieņēmējas grupās. Savukārt trešo vietu ieguvējas pārceļas uz Eiropas Konferences līgas sacensībām, kamēr ceturto vietu ieguvējām grupās Eiropas kausu sezona būs beigusies.

Šīs sezonas fināls norisināsies 18.maijā norisināsies Seviļā.

2020./2021.gada sezonā līgas sacensību finālā Gdaņskā "Villarreal" pēc 1:1 pamatlaikā un papildlaikā ar 11:10 pēcspēles sitienos pārspēja Mančestras "United".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!