Foto: AP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla pirmajā spēlē Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce" otrdien savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzveica Krievijas komandu Maskavas "Lokomotiv".

Uzvarētāju labā divus vārtus guva brazīlietis Souza, kurš ar precīzu sitienu izcēlās mača 18. un 72.minūtē.

"Fenerbahce" šajā cīņā dominēja, izdarot astoņus sitienus vārtu rāmī, taču "Lokomotiv" brazīliešu vārtsargs Giljerme atvairīja sešus no tiem.

1/16fināla uzvarētāju noteiks pēc rezultāta divu spēļu summā. Atbildes mačs šajā duelī notiks 25.februārī.

UEFA Eiropas līgas 1/16finālā spēlēs arī Latvijas futbola izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices kausa ieguvēja "Sion", kas ceturtdien mājās sacentīsies ar Portugāles vienību Bragas "Sporting".

Apakšgrupu turnīrā "Sion" sešās kārtās tika pie deviņiem punktiem un atpalika vien no Anglijas premjerlīgas vienības "Liverpool", bet apsteidza Krievijas komandu Kazaņas "Rubin", kā arī Bordo "Girondins" no Francijas.

2011.gadā UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā tieši ar Bragas "Sporting" komandu sacentās Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva tobrīd pārstāvētā Poznaņas "Lech" komanda. Toreiz Polijas klubs divu spēļu summā zaudēja ar 1:2, turklāt vienīgos tā vārtus guva Rudņevs. Savukārt "Sporting" komanda vēlāk aizkļuva līdz pat finālam, kurā piekāpās citai Portugāles vienībai "Porto", bet tāpat tika pie viena no lielākajiem panākumiem savā vēsturē.

UEFA Eiropas līgas fināls nākamā gada 18.maijā notiks Šveices pilsētā Bāzelē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!