Foto: F64

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) informējusi Latvijas Futbola federāciju (LFF), ka ceturtdien gaidāmā UEFA Eiropas līgas atlases turnīra spēle starp futbola klubu "Ventspils" un Tiraspoles "Dinamo-Auto" izņemta no vairāku totalizatoru likmju klāsta, liecina neoficiāla portāla "Delfi" rīcībā esoša informācija.

Futbola klubs "Ventspils" pulksten 17.00 uzņems viesus no Moldovas, aizvadot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas spēli. Turnīra organizatore UEFA sazinājusies ar LFF, lai informētu federāciju, ka likmes uz šo spēli vairākos totalizatoru kantorus netiks pieņemtas, zināms portālam "Delfi".

LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks pagaidām situāciju portālam "Delfi" nevarēja komentēt.

Spēle arīdzan izņemta no visu Latvijas totalizatoru piedāvājuma, jo to aizliegusi Latvijas Izložu un azartspēļu inspekcija, ziņo portāls "Sportacentrs.com". Konkrēta skaidrojuma par šādu iemeslu gan šobrīd nav.

"Ventspils" jau pirms diviem gadiem piedalījās UEFA Eiropas līgas atlases turnīra spēlēs, kas tika uzskatītas par aizdomīgām. Toreiz kurzemnieki ar rezultātu 8:3 divu spēļu summā pieveica Albānijas klubu "Luftetari". Maču laikā notika aizdomīgas bukmeikeru koeficientu likmju svārstības, bet Albānijas prese plaši nosodīja komandu, norādot uz bažām, ka spēles gaita bijusi sarunāta.

Tā brīža LFF prezidents Kaspars Gorkšs sarunā ar "Sportacentrs.com" neslēpa, ka viņam ir aizdomas par negodīgu rīcību šo spēļu laikā.

Futbola klubam "Ventspils" šis bijis neveiksmīgs gads publiskajā telpā. Tā valdes priekšsēdētājs un īpašnieks Adlans Šišhanovs šovasar iekļauts Latvijas nevēlamo personu sarakstā, kas viņam liedz ieceļot valstī.

Zīmīgi, ka Šišhanovs no 2010. līdz 2017. gadam vadījis arī Moldovas futbola klubu Kišiņevas "Dačia", kas 2018. gadā pārtrauca savu darbību. "Dinamo-Auto" galvenais treneris Igors Dobrovoļskis iepriekš tieši trenējis Šišhanovam piederošo "Dačia", kurā arī spēlējuši vairāki šī brīža ventspilnieku pretinieku futbolisti. Savukārt "Ventspils" galvenais treneris Viorels Frunze iepriekš bijis gan Dobrovoļska asistents, gan pie viņa spēlējis.

Kurzemes kluba īpašnieks Šišhanovs iepriekš uzsvēris, ka "Ventspils" vienību ievērojami ietekmējušas sankcijas pret Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu un Ventspils brīvostu. Savukārt šī gada maijā futbola klubā notika kratīšana saistībā ar aplokšņu algu izmaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!