Foto: LETA

Latvijas čempione futbolā "Riga" ceturtdien svinēja drošu uzvaru UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē. Savukārt "Liepājas" futbolisti pirmajā spēlē viesos tika pie negaidīta bezvārtu neizšķirta, kas saglabā cerības uz iekļūšanu nākamajā fāzē.

Rīdzinieki savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Ziemeļmaķedonijas komandu Tetovas "Škendija".

Pirmo bīstamo situāciju pie viesu vārtiem izveidoja Veslijs Natā, kurš arī vēlāk izmainīja cīņas rezultātu. Mača 13.minūtē pēc Mikeāla Soisalo piespēles brazīlietis pie tālā vārtu staba tika pie bumbas un panāca 1:0.

Puslaika turpinājumā viesi no Ziemeļmaķedonijas trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet izmainīt rezultātu nespēja.

Aktīvs otrā puslaika sākums deva rīdziniekiem pārsvaru 2:0. 52.minūtē Soisalo atbruņoja pretinieku futbolistu, devās soda laukumā un acīgi piespēlēja vietu, uz kurieni ieskrējienā devās Jurijs Vakulko, ukraiņu pussargam dubultojot Latvijas čempionu pārsvaru.

Latvijas čempione "Riga" Čempionu līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā ar 1:2 zaudēja Zviedrijas klubam "Malmo" un pārcēlās uz Čempionu zaru Konferences līgā. Ziemeļmaķedonijas klubs Tetovas "Škendija" pirmajā kārtā zaudēja abās spēlēs pret Murska Sobotas "Mura" no Slovēnijas ar kopīgo rezultātu 0:6.

"Riga" šobrīd Latvijas čempionātā ar 35 punktiem 17 mačos ir otrā, taču pēc zaudētajiem punktiem ir vien trešā. "Škendija" čempionātu pabeidza maija vidū ar uzvaru 33 spēlēs izcīnot 75 punktus. Kopš tā laika pārbaudes spēlēs vienreiz zaudēts, pēdējās trijās cīņās pirms Eiropas kausiem uzvarot.

Uzvarētāji nākamajā duelī tiksies ar pāra Paolas "Hibernians" no Maltas un Sanmarīno vienības Falčano "Folgore" uzvarētāju.

Liepājnieki viesos cīnījās 0:0 (0:0) ar pazīstamo Bulgārijas klubu Sofijas CSKA.

Pirmajā puslaikā abām komandām bija pa vienai iespējai izmainīt cīņas rezultātu, taču momenti palika nerealizēti un pirmās 45 minūtes noslēdzās "sausā". Otrajā puslaikā Liepājas futbolistiem izdevās noturēt pāra favorītu pretestību, cīņai noslēdzoties bez gūtiem vārtiem.

Kamēr "Liepāja" pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 5:2 uzvarēja Ziemeļmaķedonijas komandu Strugas "Trim-Lum", bulgāri no pirmās kvalifikācijas kārtas bija atbrīvoti un tā vietā cīnījās par Bulgārijas Superkausu, ar 0:4 (0:2) piekāpjoties čempionei Razgradas "Ludogorets".

"Liepāja" ar 22 punktiem 14 cīņās Latvijas čempionātā ieņem ceturto vietu, kamēr Bulgārijas jaunās sezonas čempionāts vēl nav sācies. Maija beigās ar 59 punktiem 31 spēlē Sofijas klubs ierindojās trešajā vietā. Toties maija vidū CSKA kļuva par Bulgārijas kausa ieguvēju, tāpat kā to novembrī paveica "Liepāja".

CSKA pirmssezonas pārbaudes spēlēs divreiz uzvarējusi, trīsreiz zaudējot, taču pretinieki pārsvarā ir bijuši spēcīgi, jo zaudēts Brēmenes "Werder" un Pirejas "Olympiakos", kā arī Baku "Qarabag". Savukārt uzvara izcīnīta pret Austrijas vienību Insbrukas "Wacker".

"Liepājas" futbolisti uzvaras gadījumā trešajā kārtā pretī stāsies pretī pāra Ščecinas "Pogoņ" no Polijas un Horvātijas "Osijek" uzvarētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!