Foto: EPA/LETA
Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) ceturtdien nominējusi desmit spēlētājus Eiropas labākā futbolista balvai, trim nākot no nupat Pasaules kausa izcīņā triumfējušās Vācijas izlases.

No Vācijas valstsvienības, kas aizvadītajā nedēļā Brazīlijā ceturto reizi triumfēja Pasaules kausa izcīņā, iekļauti rezultatīvais uzbrucējs Tomass Millers, aizsargs Filips Lāms un vārtsargs Manuels Noiers.

Zīmīgi, ka visi šie trīs futbolisti pārstāv Vācijas čempionvienību Minhenes "Bayern".

No šī kluba uz Eiropas labākā futbolista godu pretendē arī Nīderlandes izlases uzbrucējs Arjens Robens.

Tāpat UEFA savā kandidātu sarakstā iekļāvusi pērn par pasaules labāko futbolistu atzīto portugāļu pussargu Krištianu Ronaldu no Spānijas granda Madrides "Real", kā arī argentīniešu uzbrucēju Lionelu Mesi no citas spāņu vienības "Barcelona".

Starp kandidātiem atrodami arī Argentīnas pussargs Anhels di Marija no "Real" un skandalozais urugvajiešu uzbrucējs Luiss Suaress, kurš no Anglijas kluba "Liverpool" nupat pārcēlās uz "Barcelona".

UEFA kandidātu lokā iekļāvusi Pasaules kausa izcīņas rezultatīvāko spēlētāju Kolumbijas izlases pussargu Hamesu Rodrigesu, kurš pārstāv Francijas čempionāta komandu "Monaco", bet vēl starp balvas pretendentiem atrodams Spānijas valstsvienības uzbrucējs Djegu Košta, kurš šovasar no spāņu kluba Madrides "Atletico" pārcēlās uz Anglijas vienību Londonas "Chelsea".

Balva 28.augustā tiks pasniegta Monako līdz ar Čempionu līgas grupu izlozi. Tā iedibināta pirms četriem gadiem, un pa vienai reizei to ieguvuši jau minētais Mesi (2011.g.), spānis Andress Injesta (2012.g.) un francūzis Franks Riberī (2013.g.).

14.augustā tiks paziņoti Eiropas labākā futbolista balvas trīs finālisti, bet pēc tam UEFA 53 dalībvalstu žurnālisti balsojumā noteiks uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!