Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) varētu pieprasīt 300 miljonus eiro no klubiem un nacionālajiem čempionātiem par gaidāmā 2020. gada Eiropas čempionāta ("Euro 2020") pārcelšanu uz nākamo gadu.

UEFA par "Euro 2020" norisi spriedīs otrdien telekonferencē ar 55 UEFA dalībvalstīm. Lai varētu noslēgties visi nacionālie čempionāti, "Euro 2020" varētu tikt pārcelts uz nākamo gadu, tomēr UEFA par to vēlas 300 miljonu lielu kompensāciju no klubiem un čempionātu rīkotājiem, raksta "dailymail.co.uk".

Eiropas spēcīgākajiem nacionālajiem čempionātiem šobrīd prioritāte esot atrast veidu, kā noslēgt šo sezonu, nevis pārtraukt sezonu un pašreizējos kopvērtējumus nosaukt par galīgajiem, raksta "The Athletic". Lielākā daļa rīkotāju gatavi sezonas noslēgumu aizvadīt maijā un jūnijā, kad vajadzētu sākties "Euro 2020".

Telekonferencē tiks lemts arī par UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas turnīru norisi.

Eiropas čempionāts futbola bija plānots no 12. jūnija līdz 12. jūlijam, sacensībām risinoties 12. dažādās pilsētās, bet izšķirošās spēles – pusfinālus un finālu – paredzēts aizvadīt Vemblija stadionā Londonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!