Foto: EPA/LETA
Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA), sākot ar nākamo sezonu, piešķirs jaunu balvu Eiropas gada labākajam futbolistam, trešdien pavēstīja UEFA prezidents Mišels Platinī.

"UEFA pasniegs jaunu balvu Eiropas gada labākajam spēlētājam. Mēs iedvesmojāmies no bijušās "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbas" balvas, kas tagad apvienojusies ar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) gada labākā futbolista balvu," Spānijas laikrakstam "Mundo Deportivo" pastāstīja Platinī.

Platinī atzina, ka balva tiks pasniegta augustā īpašā ceremonijā Monako. Tas notiks vienā dienā ar UEFA Čempionu līgas turnīra kalendāra izlozi.

Žūrijā, kas noteiks balvas ieguvēju, ietilps pārstāvji no visām UEFA paspārnē esošajām futbola federācijām, kā arī sporta žurnālisti un treneri.

Kā ziņots, Eiropas gada labākā futbolista balva ("Zelta bumba") un Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) gada labākā futbolista balva tika apvienota pagājušajā gadā.

Kā zināms, par šīs jaunizveidotās "Zelta bumbas" pirmo īpašnieku pirmdien kļuva Spānijas čempionvienības "Barcelona" argentīniešu zvaigzne Lionels Mesi.

Jau vēstīts, ka Francijas prestižais futbola žurnāls "France Football" pasniedza "Zelta bumbu" labākajam spēlētājam Eiropā kopš 1956.gada, bet jau vairākus gadus to varēja saņemt arī Eiropā spēlējoši citu pasaules valstu spēlētāji. Tikmēr FIFA gada labākā futbolista balvu pasniedza kopš 1991.gada.

"Zelta bumba" tiek uzskatīta par prestižāko individuālo apbalvojumu futbolā, un tās ieguvēju nosaka žurnālistu balsojumā, bet par FIFA gada labāko spēlētāju balsoja nacionālo izlašu spēlētāji un treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!