Foto: LETA

Ceturtdien, 14. aprīlī, Latviju pēc Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Vadima Ļašenko uzaicinājuma darba vizītē apmeklēs Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksanders Čeferins. Vizītes galvenais mērķis ir diskutēt par Latvijas futbola infrastruktūru, nacionālā futbola stadiona nepieciešamību, LFF mītnes jeb "Futbola mājas" būvniecību un papildu atbalsta programmām no UEFA.

Vienas dienas vizītes laikā Aleksanders Čeferins un Vadims Ļašenko tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu, Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci un Rīgas mēru Mārtiņu Staķi.

Vizītes noslēgumā ap plkst. 17:15 futbola hallē "Playoff Arena" norisināsies preses konference ar UEFA un LFF prezidentu dalību.

"Gan pienācīga un augstākajam līmenim atbilstoša futbola stadiona būvniecība, gan Latvijas futbola plašajai ģimenei un bagātajai vēsturei cienīgas "Futbola mājas" izveidošana ir vajadzības, pie kurām esam strādājuši jau ilgstoši. Par šiem jautājumiem esam ne tikai veikuši izpēti un savu iespēju stratēģisku plānošanu, bet vairākkārt diskutējuši arī ar augstākajām valsts un pilsētas amatpersonām, tai skaitā pērn notikušajā FIFA prezidenta vizītē. UEFA prezidenta ciemošanās Latvijā ir kā nākamais būtiskais solis, lai tuvinātos šiem Latvijas futbolam būtiskajiem mērķiem," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko, kurš starp apspriežamajām tēmām izceļ arī UEFA atbalsta programmas un Latvijā īstenoto slēgto futbola haļļu būvniecību. "Esmu pateicīgs UEFA prezidentam un augstajām amatpersonām par atsaucību un ieinteresētību šo jautājumu risināšanā!"

Šī būs otrā Aleksandera Čeferina vizīte Latvijā. Pirmā notika 2018. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!