Foto: AP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) krasi mainīs prestižās Čempionu līgas grupu turnīra izlozes principus un turpmāk futbola grandi savā starpā varēs tikties jau sacensību pirmajā posmā.

Šobrīd grupu turnīra izlozē komandas ir izsētas pēc UEFA koeficienta, kas ir atkarīgs no snieguma Čempionu līgā un Eiropas līgā. Tādējādi šobrīd, piemēram, izlozes pirmajā grozā ir trīs spāņu komandas, pa divām no Anglijas un Portugāles, kā arī viena no Vācijas.

Kā skaidro UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantino, jaunajā sistēmā pirmajā izlozes grozā būs pašreizējie Čempionu līgas uzvarētāji, kā arī septiņu vadošo futbola valstu čempioni. Pēc Infantino teiktā, tādējādi tiks ievēroti "sportiskie principi". Tādējādi jau pirmajā posmā vairākās grupās kopā var tikt salozēti vairāki pasaules vadošie klubi, kas priekšsacīkstes padarītu interesantākas.

"UEFA izpildkomiteja šo ierosinājumu ratificēs vēlāk, taču tāds ieteikums nāk no klubu sacensību komitejas un skaidrs, ka to pieņems. Izsēto komandu jaunā sistēma stāsies spēkā no nākamās sezonas," "Sky Sports" citē Infantino. "Vairāki cilvēki pauda sašutumu un neizpratni, kā valsts čempione izlozē ir zemākā grozā nekā šīs pašas valsts trešās vietas ieguvēja."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!