Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) otrdien notikušajā video konferencē visām 55 dalībvalstīm stingri ieteica pilnībā izspēlēt savas sacensības līdz galam, lai nebūtu problēmu ar dalību nākamās sezonas Eirokausos.

Covid-19 pandēmijas dēļ visi pēc sistēmas "rudens-pavasaris" notiekošie nacionālie čempionāti Eiropā ir apturēti. Apturēti arī kalendārajā gadā notiekošie nacionālie čempionāti (arī Latvijas virslīga, kas nepaspēja aizvadīt pat pirmo kārtu), bet vienīgās futbola sacensības šobrīd notiek tikai Baltkrievijā.

UEFA uz nākamo gadu pārcēla arī Eiropas čempionāta fināturnīru, bet UEFA Čempionu līgu un UEFA Eiropas līgu plānots izspēlēt līdz galam, lai gan nav zināms, kad tas varētu notikt.

UEFA jau iepriekš pauda nostāju, ka nacionālajiem čempionātiem ir sezonas jāizspēlē. Tomēr pēc otrdienas video konferences šī nostāja ir nedaudz mīkstinājusies un UEFA pieļauj "izņēmumu gadījumus", bet tie tiks izskatīti tikai pēc tam, kad būs skaidra vīzija par nākamās sezonas Eirokausiem.

Pagaidām Eiropā oficiāli par futbola sezonas noslēgumu paziņojusi Beļģija, par čempioniem pasludinot "Club Brugge". Savukārt Skotijā lēmums, visticamāk, tiks pieņemts ceturtdien pēc tam, kad UEFA izpildkomiteja oficiāli apstiprinās nosacījumus par futbola sezonas turpināšanu vai izbeigšanu. Skotijā līdz galam netiks izspēlēti zemāko līgu čempionāti, bet par Skotijas premjerlīgas čempioniem plānots pasludināt Glāzgovas "Celtic".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!