Foto: EPA/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Superkausa spēli starp Minhenes "Bayern" un "Sevilla" Budapeštā varēs apmeklēt limitēts skaits līdzjutēju, otrdien paziņoja UEFA.

UEFA Čempionu līgas uzvarētāja "Bayern" un UEFA Eiropas līgas čempione "Sevilla" Superkausa maču Budapeštā aizvadīs 24.septembrī.

Spēle notiks Ferenca Puškāša vārdā nosauktajā stadionā un plānots, ka līdzjutēji to piepildīs līdz 30% no kopējās kapacitātes.

UEFA savā paziņojumā norādīja, ka šī spēle kalpos par labu mērauklu, lai noteiktu, cik efektīvi iespējams īstenot "Atgriežamies spēlē" protokolu.

"Pārējās UEFA sacensībās notiks aiz slēgtām durvīm," norādīts publikācijā.

Aizvadītajā nedēļā Čempionu un Eiropas līgas izšķirošie mači notika aiz slēgtām durvīm. Tāpat tiks aizvadītas arī septembrī plānotās Nāciju līgas spēles, taču UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins norādīja, ka ilgi tās tas nevar turpināties.

"Lai arī līdz šim bija svarīgi parādīt, ka futbols spēj darboties arī grūtos laikos, skaidrs, ka bez faniem spēle ir zaudējusi savu raksturu," pauda Čeferins. "Ceram, ka Superkausa spēle kalpos kā labs piemērs, lai turpmāk vēl vairāki stadioni atvērtu durvis faniem."

"Šobrīd aktīvi sastrādājamies ar Ungārijas Futbola federāciju un Ungārijas valdību, lai panāktu, ka visi, kuri nolēmuši apmeklēt dueli, atrastos drošos apstākļos."

Pērn UEFA Superkausu ieguva "Liverpool", kas tikai "pendelēs" uzveica Londonas "Chelsea". "Liverpool" tā bija jau ceturtā Superkausa trofeja kluba pastāvēšanas vēsturē, bet par vienu vairāk ieguvušas "AC Milan" un "Barcelona".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!