Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) ceturtdien lēma par gadu pārcelt 2021. gadā gaidāmo sieviešu Eiropas čempionātu futbolā.

Jau ziņots, ka UEFA pārcēlusi 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīru uz nākamo gadu. Eiropas čempionāta finālturnīram no 12. jūnija līdz 12. jūlijam bija jānotiek 12 Eiropas valstu pilsētās. Šobrīd paredzēts, ka turnīrs notiks nākamgad no 11. jūnija līdz 11. jūlijam.

Šī iemesla dēļ ceturtdien UEFA pieņēma lēmumu par gadu pārcelt sieviešu Eiropas čempionātu, kas nu jau paredzēts 2022. gadā no 6. līdz 31. jūlijam.

"Vēlamies parūpēties par to, lai 2022. gada vasarā futbola čempionāts sievietēm būtu lielākais šī sporta veida pasākums," teica UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins. "Arī dāmu futbols ir pelnījis spozmi."

UEFA ceturtdien pieņemtais lēmums ir visai loģisks, jo nākamgad no 23. jūlija līdz 8. augustam norisināsies arī Tokijas olimpiskās spēles.

Čeferins šonedēļ arī pauda, ka Eiropas vadošie valstu čempionāti, kā arī Čempionu un Eiropas līgas turnīri, drīzumā varētu atgriezties pie skatītājiem.

Šobrīd futbols Eiropā tiek spēlēts vien Baltkrievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!