Foto: LFF

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) ceturtdien izvēlējusi Latviju par mājvietu pirmajam Eiropas U-19 čempionātam telpu futbolā, kas norisināsies 2019. gada septembrī, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Šis ir pirmais UEFA pārraudzīto sacensību finālturnīrs, kura organizēšana uzticēta Latvijai. Otra pretendente uz čempionāta finālturnīra rīkošanu bija Gruzija.

Finālturnīru ar kontinenta astoņu spēcīgāko komandu dalību paredzēts uzņemt "Arēnā Rīga".

Līdzās Latvijai uz sacensību organizēšanu pretendēja arī Gruzija, bet pirmajā pieteikumu pieņemšanas posmā starp potenciālajiem turnīra mājiniekiem bija arī Horvātija, Ungārija, Portugāle, Krievija un Ukraina.

Sākot ar 2019. gadu, Eiropas čempionāts U-19 telpu futbola izlasēm notiks reizi divos gados. Atlases sacensības finālturnīram veidos priekšsacīkšu kārta (2019. gada janvāris) un pamatturnīra kārta (2019. gada marts), bet finālturnīrs ar astoņu labāko komandu dalību Rīgā notiks 2019. gadā no 8. līdz 14. septembrim.

Pašlaik zināms, ka priekšsacīkšu kārtā par divām ceļazīmēm uz pamatturnīra kārtu spēkosies astoņu valstu izlases, bet pie automātiskas vietas pamatturnīrā tikušas 26 citu valstu izlases. Priekšsacīkšu kārtas izloze paredzēta 1. novembrī.

Nākamā gada septembrī astoņas izlases, Latvijai kā mājiniecei tiekot pie automātiskas vietas finālturnīrā, spēkosies divās apakšgrupās, bet katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas kvalificēsies pusfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!