Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ķīnas Superlīgas (CSL) kluba "Wuhan" futbola kluba spēlētāji sestdien atgriezās dzimtajā pilsētā, kur sākās pasaules koronavīrusa uzliesmojums, pēc vairāk nekā trīs mēnešu prombūtnes.

Ierašanās pilsētas dzelzceļa stacijā sestdien vēlu notika pēc 104 dienu prombūtnes. Fani viņus sagaidīja, jo pēdējie izolēšanās ierobežojumi pilsētā ir atcelti.

Komandas fanu kluba loceklis pastāstīja laikrakstam "Changjiang Ribao", ka viņi "cer drīz atkal redzēt un uzmundrināt komandu stadionā."

Uhaņas klubs plāno atsākt treniņus trešdien, kamēr CSL sezona vēl nav sākusies. Nav skaidrs, kad sacensības varēs atsākties, lai gan bija cerības atkal spēlēt maijā vai jūnijā.

Spāņu trenera Hosē Gonsalesa vadībā Uhaņas spēlētāji janvāra beigās atradās treniņometnē Guandžou, kad mājās sākās ierobežojumi. Pēc tam viņi lidoja uz nākamo treniņnometni Spānijā, ko toreiz vēl nebija skāris koronavīruss.

Tiklīdz vīrusa izplatība sasniedza Spāniju, spēlētāji lidoja uz Frankfurti, lai tālāk dotos uz Šendžeņu un tur izietu trīs nedēļu karantīnu.

Šendžeņā futbolisti īsi pirms atgriešanās mājās varēja atsākt trenēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!