Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas čempionvienība futbolā Doņeckas "Šahtar", kas valstī valdošās situācijas dēļ nevar trenēties un spēlēt savā pilsētā, cer tur atgriezties pēc iespējas ātrāk kā miera veicinātāja.

Valstī valdošo asiņaino konfliktu dēļ "Šahtar" komanda bijusi spiesta pārcelties uz treniņu bāzi Kijevā, bet savas spēles tā aizvada Ļvivā - aptuveni 1000 kilometru attālumā no Doņeckas.

"Kā klubam mums ir svarīgi atgriezties pilsētā pēc iespējas ātrāk kā miera katalizatoriem un veicinātājiem," paudis kluba mārketinga direktors Džo Pālmers. "Mums būtu vienkārši turēties no turienes pa gabalu un, iespējams, citur atrast labākus finansiālos apstākļus, jo ir skaidrs, ka Austrumos situācija būs smaga, tomēr mums kā klubam atgriešanās ir svarīga."

"Atgriešanās būtu arī simbolisks solis. Tā būtu papildu cerība cilvēkiem un zināma sociāla līdera piedāvāšana," piebildis Pālmers. "Iespējams, ka Doņeckā mēs varētu atgriezties jau nākamajā sezonā."

"Saprotam, ka mēs nevaram vienkārši gaidīt pārmaiņas, kas mums ļautu atgriezties. Mums pašiem ir jāsper soļi tā virzienā," uzskata kluba pārstāvis, kurš neslēpj, ka notiekošais un tā sekas draud ar komandas pārvirzīšanu jūtamā recesijā.

Doņeckas klubs vietējā čempionātā uzvarējis iepriekšējās piecas sezonas pēc kārtas, bet 2009.gadā tas virs galvas cēla UEFA Eiropas līgas trofeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!