Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ukrainas futbola izlase var zaudēt 2020. gada Eiropas čempionāta atlases sākumā gūtos punktus pret Portugāli un Luksemburgu, vēsta ārvalstu masu mediji.

Sūdzību par Ukrainas futbola izlasei iesniegusi Luksemburga, kuras valstsvienība pirmdien "Euro 2020" atlases mačā pēdējās sekundēs piekāpās ukraiņiem ar 1:2. Luksemburgas puse norāda, ka Ukrainas izlases rindās laukumā devies Žuniors Moraešs, kurš nedrīkstēja spēlēt Ukrainas valstsvienībā.

FIFA noteikumi paredz, ka naturalizētais futbolists drīkst spēlēt izlasē, ja tiek izpildīts kāds no priekšnosacījumiem – futbolists dzimis šajā valstī; šajā valstī dzimuši vecāki vai vecvecāki; futbolists nodzīvojis jaunajā valstī vismaz piecus gadus no vietas. 2017. gadā Moraešs pārcēlās uz Ķīnu, bet Ukrainā līdz tam brīdim bija nodzīvojis četrus gadus un astoņus mēnešus.

Ja UEFA lems par bargāko sodu, tad Ukrainas futbola izlasei spēlēs pret Portugāli un Luksemburgu tiks piešķirti zaudējumi, jo šajos mačos laukumā devās Moraešs. Ukrainas izlase "Euro 2020" atlasi sāka ar neizšķirtu 0:0, bet pēc tam pieveica Luksemburgu, un tagad ar četriem punktiem ir A grupas līdere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!