Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Otrdien, 23. augustā, Ukrainas Karoga dienā atsākās valsts futbola premjerlīgas čempionāts, kas Krievijas uzsāktā kara nogurdinātajā zemē nav risinājies sešus mēnešus.

Ukrainas premjerlīgas jauno sezonu sāka Doneckas "Šahtar" un Harkivas "Metallist" spēle Kijivas olimpiskajā stadionā, kurā drošības iemeslu dēļ netika ielaisti skatītāji. Spēle noslēdzās 0:0 un bez incidentiem.

"Šie cilvēki ir pelnījuši prieku. Viņi nav slikti cilvēki, viņi nav greizsirdīgi, viņi nevēlas neko, kas viņiem nepieder. Viņi cīnās tikai par sevi, par saviem bērniem un par savu zemi," teica "Šahtar" direktors, kādreizējais Horvātijas izlases futbolists Dario Srna. "Bet par Krieviju man nav daudz bilstama. Man tā ir zudusi. Beigusies."

Ukrainas premjerlīgas spēles risināsies Kijivā un tās apkārtnē, kā arī citos Ukrainas Rietumu reģionos, kuros relatīvi situācija ir mierīgāka. Tomēr sporta notikumu atsākšanās saistīta arī ar pastiprinātiem drošības noteikumiem, kas jāievēro visiem dalībniekiem. Piemēram, atskanot gaisa trauksmēm, spēle tiek pārtraukta un visiem jādodas uz bumbu patversmēm.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un nežēlīgā kara uzsākšanas pērnās sezonas premjerlīgas čempionāts netika noslēgts, bet līderi tobrīd bija "Šahtar", kas spēlēs UEFA Čempionu līgā. Doneckas klubs bija spiests meklēt jaunu mājvietu jau 2014. gadā, kad Doneckas reģionā Krievijas atbalstītie separātisti uzsāka karadarbību. Tagad "Šahtar" savas mājas spēles UEFA Čempionu līgā aizvadīs Polijā, Varšavas "Legia" stadionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!