Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Bijušais Ukrainas U-21 futbola izlases pussargs Andrijs Kravčuks pēc došanās bēgļu gaitās uz Angliju trenēsies ar futbola premjerlīgas čempioniem Mančestras "City".

Kravčuks lauza līgumu ar Maskavas "Torpedo" un devās uz Mančestru pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

"City" ir saņēmuši Kravčukam atļauju no Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas un futbola asociācijām, lai viņš varētu trenēties ar U-23 komandu atlikušo sezonas daļu.

FIFA ir atļāvusi ārzemju spēlētājiem Krievijas un Ukrainas klubos uz laiku pārtraukt līgumus un doties kur citur. Savukārt premjerlīga aizliegusi šo futbolistu reģistrāciju pamatsastāvos līdz sezonas beigām.

Vienošanās tika panākta ar "City" Ukrainas izlases spēlētāja Oleksandra Zinčenko palīdzību. Zinčenko un Kravčuks ir bērnības draugi, abi spēlēja Doneckas "Shahtar" akadēmijā. Kravčuks ar Mančestras klubu pirmo reizi tikās ceturtdien.

"Esmu ļoti pateicīgs Mančestras "City" par doto iespēju ar klubu trenēties, pēdējās nedēļas un mēneši ir bijuši grūti, bet būt atpakaļ laukumā man nozīmē ļoti daudz," sacīja 23 gadus vecais futbolists.

Kravčuks kopš kara sākšanās bija treniņnometnē Turcijā ar Maskavas "Torpedo" komandu.

"Klubā bija jauki cilvēki, bet es spēlēju valstī, kas iebruka manā dzimtenē. Pamest klubu bija vienīgais lēmums. Cilvēki Ukrainā mani nesaprastu, ja turpinātu tur spēlēt," sacīja Ukrainas futbolists.

Zinčenko savukārt joprojām turpina spēlēt, neskatoties uz sagādātājām kara grūtībām. Viņš ir pacilāts par "City" un pretinieku klubu fanu izrādīto atbalstu.

"Lai gan vēlos, lai apstākļi būtu pavisam citādāki, bija patīkami šodien satikt Andriju. Zinu, cik daudz futbols viņam nozīmē un kā tas var mums palīdzēt šajos grūtajos laikos. Vēlētos pateiktos klubam par viņam dotu iespēju ar mums trenēties," teica Zinčenko.

Profesionāļa karjeru Kravčuks sāka Doneckas "Olimpik" komandā, bet pēc tam pārcēlās uz "Torpedo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!