Foto: F64
Latvijas futbola izlases uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvētā Šveices superlīgas komanda "Sion" piektdien sezonas pirmspēdējā spēlē cieta neveiksmi, kā rezultātā nācās atgriezties izkrišanas zonā.

"Sion" mājās ar rezultātu 0:1 (0:1) piekāpās čempionāta līderiem Bernes "Young Boys".

Uldriķis spēli sāka komandas pamatsastāvā un laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Sjonas vienība pirmos un vienīgos vārtus zaudēja 14. minūtē, kad soda laukumā aiz aizsarga muguras ieskrēja Kristofers Martins. Nīderlandietis saņēma piespēli no partnera un no šaura leņķa raidīja bumbu zem vārtu pārliktņa.

Latvijas izlases uzbrucējs pagājušajā duelī pēc teju desmit mēnešu pārtraukuma guva savus pirmos vārtus.

"Sion" sīvākā konkurente "Thun" citā duelī mājās spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Basel", izcīnot svarīgu punktu. Uldriķa vienība pirms sezonas pēdējās spēles no "Thun" atpaliek par vienu punktu, tādējādi nākamajā mačā noskaidrosies, vai "Sion" būs jāaizvada pārspēles.

Citā spēlē Mārča Oša pārstāvētā Neišateles "Xamax" viesos ar 0:6 (0:4) kapitulēja "St. Gallen", kas aizvien savā sastāvā nav iekļāvusi Danielu Ontužānu.

Zaudētāju rindās aizvien nebija traumētā Oša.

Mājinieks Sedriks Itens 1:0 panāca jau mača trešajā minūtē, bet 28 minūtes vēlāk uzbrucējs jau svinēja "hat-trick". Viņš arī rezultatīvi piespēlēja kluba ceturtajā vārtu guvumā, kad precīzi sita Ermedins Demerovics.

Pirmais puslaiks varēja noslēgties ar rezultātu 0:5, taču Demerovics astotajā minūtē pirms vārtu guvuma atradās aizmugures stāvoklī. Otrajā puslaikā "St.Gallen" pretinieku vārtos raidīja vēl divas bumbas, abās reizēs precīzi sitot Žeremī Gilemeno.

"Xamax" zaudējusi jebkādas cerības par vietas saglabāšanu superlīgā, tāpēc nākamsezon nāksies spēlēt pēc spēka zemākā čempionātā.

Savukārt "Zurich" viesos ar 1:2 (1:1) atzina "Luzern" pārākumu.

Cīrihes komandas spēli no rezervistu soliņa noraudzījās Andris Vaņins.

Spēles 21. minūtē bumbu savos vārtos raidīja "Luzern" futbolists Neitans, taču jau 32. minūtē līdzsvaru uz rezultāta tablo atgrieza Blazs Kramers. Mājinieki uzvaras vārtus iesita 79. minūtē. Lino Langs pie soda laukuma līnijas ieguva bumbu un bez ilgas domāšanas trieca to vārtu labajā augšējā stūrī.

Čempionāta vadībā vienu kārtu līdz sezonas beigām ar 73 punktiem ir "Young Boys" komanda, kurai ar 68 punktiem seko "St. Gallen". "Zurich" ar 42 punktiem 35 spēlēs ir septītā, "Sion" ar 36 punktiem ieņem devīto vietu, bet "Xamax" ar 27 punktiem 35 dueļos ir pēdējā desmit komandu konkurencē.

Devītās vietas īpašniecei būs pārspēles par vietas saglabāšanu superlīgā, bet desmito pozīciju ieņēmusī komanda izkritīs no augstākās divīzijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!