Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas futbola izlase piektdien "Daugavas" stadionā Rīgā dalību 2022. gada UEFA Nāciju līgas D sezonu uzsāka ar uzvaru, pirmajā mačā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspējot Andoras valstsvienību.

Divus vārtus Latvijas izlases labā guva Roberts Uldriķis, kuram abos precīzajos sitienos piespēlēja Roberts Savaļnieks. Savukārt trešos vārtus, realizējot 11 metru soda sitienu, guva Jānis Ikaunieks.

Latvijas izlase vadībā izvirzījās 9. minūtē. Vladislavs Gutkovskis nopelnīja savai komandai tiešo brīvsitienu, kuru izpildīja Savaļnieks. Viņš precīzi iespēlēja bumbu soda laukumā, kur Uldriķis izdarīja precīzu sitienu ar galvu.

Pirmā puslaika turpinājums Latvijas izlasei bija neveiksmīgs, jo paviršības deva Andorai labas vārtu gūšanas iespējas. 19. minūtē Čuss Rubio ar tālsitienu bumbu trāpīja pa vārtu pārliktni, savukārt nākamajās minūtēs viesi nerealizēja teicamus pretuzbrukumus.

Otrajā puslaikā Latvijas futbolisti sakārtoja savu sniegumu, un bumba vairāk bija Andoras laukuma pusē. 50. minūtē Uldriķis izdarīja tālu piespēli uz priekšu Gutkovskim, bet vārtsargs bija pirmais pie bumbas, pasitot to prom. Ikaunieks pie tās tika un tēmēja tukšajos Andoras vārtos, taču bumba aizripoja garām tālajam vārtu stabam.

77. minūtē Latvijas izlasei izdevās rezultātu dubultot. Andoras futbolisti tiešā brīvsitiena laikā centās "noķert" Latviju uz mākslīgo aizmuguri, bet tas neizdevās viena aizsarga dēļ, kurš Savaļnieka piespēles brīdī bija vienā līnijā ar Uldriķi. Uzbrucējs nonāca viens pret vārtiem un izdarīja precīzu sitienu.

Piecas minūtes vēlāk uz maiņu nākušais Alvis Jaunzems nopelnīja 11 metru soda sitienu, kuru aukstasinīgi realizēja Ikaunieks.

Nākamajā mačā 6. jūnijā Latvija uzņems Lihtenšteinu, 10. jūnijā viesos tiksies ar Moldovu un 14. jūnijā – ar Lihtenšteinu.

UEFA Nāciju līgas spēles šogad notiks jūnijā (četras spēļu dienas) un septembrī (divas spēļu dienas). Neatkarīgi no komandu skaita grupā, visas komandas aizvadīs divu apļu turnīru, tiekoties ar katru pretinieku pa reizei savā laukumā un viesos.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!