Šveices superlīgas futbola klubā "Sion", kuras rindās par vārtsargu treneri strādā Andris Vaņins, bet uzbrukuma smailē cīnās Roberts Uldriķis, saslimšana ar Covid-19 noteikta 13 futbolistiem, pirmdien ziņo "Sion".

Jau ziņots, ka Latvijas futbola izlases uzbrucēja Roberta Uldriķa pārstāvētā Šveices komanda "Sion", kurā par treneri strādā bijušais vārtsargs Andris Vaņins, līdz 31. oktobrim atradīsies pašizolācijā.

Pēc Covid-19 analīžu rezultātu saņemšanas Valē kantona veselību pārraugošā iestāde lēmusi par komandas, tajā skaitā tehniskā un medicīniskā personāla, atrašanos karantīnā līdz 31. oktobrim. Klubs nekomentē, cik personas inficējušās ar Covid-19, taču pašizolācijā atradīsies 45 cilvēki.

Pirmdien komanda atklāja, ka tās rindās ar vīrusu inficējušies 13 futbolisti, kā arī deviņi apkalpojošā personāla locekļi.

Trešdien Sjonas klubam bija jātiekas "Luzern", taču Šveices Futbola līga lēma, ka atcels arī vēl vairākas spēles: "Chiasso" - Neišateles "Xamax", kā arī "Vaduz" - Ženēvas "Servette".

"Xamax" un "Servette" klubu rīcībā šobrīd esot vismaz seši ar Covid-19 saslimušie. Šveices superlīgā spēli aizvadīt nedrīkst tad, ja vienā komandā ar Covid-19 sirgst vismaz sešas personas. Sjonas futbolisti laukumā varētu atgriezties 8. novembrī mačā ar "Basel".

"Sion" ar trīs punktiem turnīra tabulā ieņem septīto vietu desmit komandu konkurencē.

Uldriķis Šveices superlīgā šosezon laukumā bijis tikai vienā mačā, pirmās kārtas cīņā nākot uz maiņu desmit minūtes pirms pamatlaika beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!