Foto: LFF

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis pirms gaidāmās UEFA Nāciju spēles Kazahstānā atzīst, ka Latvijas komanda ir "bēdīgā situācijā", taču atlikušajās spēlēs šajā turnīrā ir jācenšas pierādīt pretējais.

UEFA Nāciju līgas D grupas spēli pret Kazahstānu Latvijas izlase aizvadīs 15. novembrī Astanā, bet pēc tam, arī izbraukumā, tiksies ar Andoru.

Pirmdien, 12. novembrī, Latvijas izlase aizvadīja otro kopīgo treniņu. Komandai pievienojušies visi ārzemēs spēlējošie futbolisti, kam aizvadītajā nedēļas nogalē bija spēles savu klubu rindās. Ņemot vērā to, ka UEFA Nāciju līgas abas spēles novembrī pret Kazahstānu un Andoru paredzētas uz mākslīgā seguma laukuma, valstsvienība arī savā nometnē trenējas tieši uz šāda seguma futbola zālāja.

"Apzināmies, ka mums ir slikta situācija Nāciju līgas turnīra tabulā. Bēdīgi, ka pašlaik esam vienā līmenī ar Andoru..." Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājas lapā citēts Roberts Uldriķis. "Tāpēc mums tagad priekšā ir divas spēles, kur ir jāpierāda pretējais. Protams, mēs vairāk nevaram izkļūt no grupas, tomēr mūsu mērķis ir pierādīt šajās spēlēs, ka esam labāki par pārējām komandām."

Viņš piebilda, ka spēlēšana uz mākslīgā seguma laukuma nebūs nekas neparasts. "Šveicē mums sanāk bieži mainīt segumu, jo čempionātā trīs klubi ikdienā spēlē tieši uz mākslīgā laukuma, tostarp, pašreizējā čempionvienība "BSC Young Boys". Domāju, ka arī pārējiem spēlētājiem tas nebūs jaunums. Uzskatu, ka segums nebūs pats svarīgākais faktors šajos divos mačos," sala "FC Sion" kluba uzbrucējs.

"Mūsu komandai šajā nometnē treniņi uz kvalitatīva mākslīga seguma laukuma ir nozīmīgi, lai pēc iespējas sekmīgāk sagatavotos spēlēm pret Kazahstānu un Andoru," norādīja valstsvienības galvenais treneris Miksu Pātelainens. "Šī mums ir tikai ceturtā kopīgā treniņnometne, un mēs vēlamies spert jaunus soļus mūsu attīstībā katru reizi, kad esam kopā. Šajā nometnē mums jau bija viens kopīgs atjaunošanās treniņš svētdien Rīgā, kurā režīms bija atvieglots, jo puiši tikko atgriezās pēc spēlēm klubu rindās. Mums ir jāpārliecinās par to, lai futbolisti pienācīgi atjaunotos pirms varētu ar pilnu sparu ķerties klāt jaunam treniņprocesam ar mērķi sagatavoties ceturtdienas mačam pret Kazahstānu, uz kuru šobrīd ir vērts galvenais mūsu uzsvars. Arī šodien treniņa intensitāte vēl nebūs liela, taču mēs jau pakāpeniski esam sākuši strādāt pie tiem taktiskajiem momentiem, kurus centīsimies izmantot Astanā."

"Pret Kazahstānu izbraukumā būs jāspēlē ātrāk, tostarp, pretuzbrukumos. Laukumā būs ātrāk jākustina bumba. Jāizmanto tas, ka mums ir ātri futbolisti!" saka valstsvienības uzbrucējs Artūrs Karašausks, kurš otro pusi sezonas pavadīja Kazahstānas čempionāta klubā Uraļskas "FC Akzhayik". "Mūsu uzdevums gaidāmajās spēlēs būs atgriezties mājās ar maksimālo punktu skaitu. Izlasē vienmēr ierodos ar maksimālu gatavību. Ja būšu sastāvā, izdarīšu visu, kas no manis atkarīgs un kas būs manos spēkos, lai palīdzētu komandai!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!