Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis svētdien guva vārtus Nīderlandes čempionāta mačā, Leuvardenas "Cambuur" komandai cīnoties neizšķirti.

"Cambuur" Frīzlandes derbijā izbraukumā spēlēja neizšķirti 3:3 (1:2) ar "Heerenveen" vienību, abām komandām otrā puslaika kompensācijas laikā apmainoties vārtu guvumiem.

Jau otrajā minūtē laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Anass Tahiri, bet desmit minūtes vēlāk pēc Patrika Jūstena centrējuma soda laukumā Uldriķis ar galvu mainīja bumbas lidojuma virzienu un panāca 1:1. Mača 34.minūtē pēc soda sitiena Sidnijs van Hoidonks atgrieza laukuma saimniekiem vadību.

Otrajā puslaikā, 63.minūtē, pēc stūra sitiena Uldriķis sita bumbu ar galvu un trāpīja pa vārtu pārliktni, bet citā epizodē uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To devās izpildīt Robēns Malēns, kurš 65.minūtē izlīdzināja mača rezultātu.

Kompensācijas laika ceturtajā minūtē ātrā pretuzbrukumā Mičels Paulisens panāca 3:2 Leuvardenas komandas labā, taču pieliktā laika pēdējā minūtē Jūsts van Akens izrāva neizšķirtu.

Sestdien "Cambuur" futbolisti derbijam gatavojās piepildītu tribīņu priekšā, līdzjutējiem futbolistus uzmundrinot ar uguņošanu.

"Cambuur" Nīderlandes virslīgā ar 34 punktiem 31 spēlē ieņem 13.vietu 18 komandu konkurencē.

Latviešu uzbrucējs Nīderlandes "Eredivisie" čempionātā debitēja oktobra sākumā, kad nāca uz maiņu un guva vārtus, bet kopumā viņš 16 spēlēs guvis sešus vārtus. Latvijas izlases uzbrucējs ir parakstījis līgumu uz divām sezonām ar iespēju to pagarināt vēl uz vienu sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!