Foto: fkrfs.lv

Pateicoties talantīgā uzbrucēja Roberta Uldriķa vārtu guvumam pret savu bijušo komandu, svētdien RFS futbolisti Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0) apspēlēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) spēlētājus.

Vienīgos vārtus Uldriķis, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja tieši "Metta"/LU rindas, guva 60.minūtē. Viņš sezonas četrās oficiālajās spēlēs ir izcēlies jau trīs reizes.

Jau kompensācijas laikā Ņikitam Ivanovam bija iespēja izraut neizšķirtu, tomēr viņš no vārtu priekšas sita nedaudz pāri.

Zīmīgi, ka šo maču abas komandas aizvadīja bez galvenajiem treneriem. Pirms nedēļas, kad vienības tikās savā starpā "SynotTip" virslīgas ietvaros, "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandas galvenais treneris Andris Riherts un Andrejs Kaļiņins no RFS iesaistījās konfliktā, par ko abi saņēma divu spēļu diskvalifikācijas.

Pusfinālā RFS sacentīsies ar "Ventspils" komandu, kas sestdien ceturtdaļfinālā ar 3:0 apspēlēja "Liepāja"/"Mogo" futbolistus.

Jau vēstīts, ka svētdien pusfinālu sasniedza arī ambiciozā "Riga" futbola komanda, ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 3:0 (1:0) droši apspēlējot "Daugavpili", kas šosezon sacentīsies pirmās līgas čempionātā.

Šajā cīņā rezultātu 14.minūtē pēc labas saspēles atklāja Hizirs Apajevs, otrā puslaika sākumā Andrejs Kovaļovs panāca 2:0, kaut līnijtiesnesis brīdi iepriekš bija pacēlis karodziņu, bet punktu mačam pielika uz maiņu uznākušais Armands Pētersons.

Pusfinālā "Riga" tiksies ar pagājušās sezonas valsts čempioni Jūrmalas "Spartaku", kas sestdien pērnā gada kausa fināla atkārtojumā kompensācijas laikā ar 1:0 izrāva uzvaru pār iepriekšējo trīs sezonu kausa ieguvēju "Jelgavu".

Līdz ar zaudējumu un izstāšanos no Latvijas kausa izcīņas, "Liepāja"/"Mogo" komandai, lai tiktu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, jācer, ka 17.maijā gaidāmajā finālā uzvarēs kāda no divām atlikušajām komandām, kurai jau ir ceļazīme uz šī gada Eirokausiem. Jau pašlaik zināms, ka UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā spēlēs "Spartaks", bet UEFA Eiropas līgas atlasē cīnīsies "Jelgava" un "Ventspils". Ja "Spartaks" vai "Ventspils" iegūs kausu, liepājnieki kā pērnās sezonas "SynotTip" virslīgas ceturtā labāka komanda tiks pie ceļazīmes, bet, triumfējot kādai no pārējām komandām, tieši tā arī spēlēs Eiropas līgā.

Latvijas kausa izcīņā pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidrots divu spēļu summā, mačiem risinoties aprīļa beigās un maija sākumā.

Latvijas kausa ceturtdaļfinālu pērn sasniedza astoņas tā brīža "SynotTip" virslīgas dalībnieces, līdz ar to šogad turnīru turpinās arī "Daugavpils" vienība, kas jau sacentīsies "komanda.lv" pirmās līgas čempionātā, bet no sacensībām jau pērn izstājās virslīgas debitante "Babīte"/"Dinamo".

Pērnā gada beigās tika ieviestas izmaiņas Latvijas kausa izcīņas izspēlē, kas līdz ar 2017. gadu paredz atgriešanos pie turnīra izspēles viena kalendārā gada ietvaros. Šīs izmaiņas nozīmē, ka šogad tiks izspēlēti divi Latvijas kausa izcīņas turnīri - vispirms maijā noslēgsies 2016./17. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, savukārt jūnijā sāksies 2017. gada Latvijas kausa izcīņas sezona, kas noslēgsies ar finālu oktobra izskaņā.

Piektdien tika paziņots, ka 17. maijā gaidāmais pirmais šī gada Latvijas kausa fināls norisināsies "Skonto" stadionā, taču šobrīd nav skaidrs, vai šajā stadionā spēli maz varēs aizvadīt, jo tur sākta stadiona kustamā īpašuma apķīlāšana un demontāža.

Latvijas kauss futbolā vienā sezonā tika izspēlēts līdz 2008. gadam, bet kopš 2009./10. gada tas tiek iesākts iepriekšējā sezonā un pabeigts nākamā gada pavasarī. Līdz ar to ceturtā Latvijas dalībniece Eirokausos tiek noskaidrota vien aptuveni mēnesi pirms jaunās UEFA Eiropas līgas sezonas sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!