Foto: Kadrs no video

Latvijas talantīgais futbolists Roberts Uldriķis svētdien ar zaudējumu debitēja Šveices čempionātā, bet Andris Vaņins sezonu sāka ar uzvaru.

Šveices augstākās līgas pirmās kārtas duelī Uldriķa pārstāvētā "Sion" savās mājās ar 1:2 (0:2) zaudēja "Lugano" vienībai. Uldriķis spēlē iesaistījās 64. minūtē, nomainot portugāli Karlitušu, taču ar vārtu guvumu latvietis neatzīmējās.

Tikmēr Vaņina pārstāvētā "Zurich" ar 2:1 (1:0) savā laukumā uzveica "Thun". Vaņins šajā spēlē laukumā neizgāja, turklāt pats futbolists jau iepriekš atklāja, ka jaunajā sezonā ar viņu komandā nerēķinās kā pirmo vārtsargu.

Jau vēstīts, ka Uldriķis trešdien ar rezultatīvu piespēli debitēja savā jaunā kluba "Sion" no Šveices rindās, aizvadot 45 minūtes pārbaudes mačā pret slaveno Itālijas komandu Milānas "Inter". "Sion" šajā spēlē izcīnīja uzvaru ar 2:0 (1:0).

Uldriķis tikai otrdien oficiāli pievienojās "Sion" klubam, tādējādi atstājot "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas līdervienību RFS. Latvietis ar Šveices klubu noslēdzis līgumu uz četriem gadiem.

"Sion" divas reizes kļuvusi par Šveices čempioni un 15 reizes triumfējusi valsts kausa izcīņā. Divas reizes Šveices kausa izcīņā "Sion" uzvarēja ar Vaņina palīdzību. Vaņins Sjonas komandu pārstāvēja no 2009. līdz 2016. gadam.

"Sion" aizvadītajā sezonā Šveices čempionātā ieņēma sesto vietu, tādējādi šajā sezonā tai Eirokausi ies secen.

Savukārt "Zurich" kopumā 12 reizes ir triumfējusi Šveices augstākajā līgā, pēdējo titulu izcīnot vien 2008./09.gada sezonā.

Vaņins šo komandu pārstāv kopš 2016. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!