Foto: F64

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Roberts Uldriķis svētdien kopā ar "Sion" komandu savā laukumā Šveices superlīgas čempionātu futbolā uzsāka ar zaudējumu, savukārt Kaspara Dubras "Oleksandrija" Ukrainas čempionātu sāka ar uzvaru.

"Sion" mājās ar 1:2 (0:1) piekāpās Ženēvas "Servette".

Uldriķis 70. minūtē laukumā devās uz maiņu, taču ar rezultatīvām darbībām izcelties nepaspēja.

Viesu labā 31. minūtē vārtus guva Kastriots Imeri, bet 53. minūtē rezultāta starpību dubultoja Grežo Ke.

Mača kompensācijas laika piektajā minūtē mājiniekiem izdevās vienus vārtus atgūt, pateicoties Biramas Ndojē "golam".

Iepriekšējā sezonā "Sion" vietu virslīgā saglabāja vien paša sacensību finišā. Vispirms Sjonas futbolisti pakāpās uz devīto vietu desmit komandu konkurencē, par diviem punktiem apsteidzot Lihtenšteinas "Vaduz", kam līga bija jāatstāj. Pēc tam pārspēlēs par vietas saglabāšanu superlīgā "Sion" divu spēļu summā uzvarēja pēc spēka otrās līgas vicečempioni "Thun" – 6:4.

Zaporožjē notikušajā Ukrainas premjerlīgas 1. kārtas spēlē starp "Oleksandrija" un Luhanskas "Zorja" Dubra kā savas komandas kapteinis izgāja laukumā sākuma sastāvā, kurā visi pārējie spēlētāji bija no Ukrainas.

Latvijas aizsargs laukumā pavadīja visu spēli, palīdzot komandai izcīnīt uzvaru ar 1:0 (1:0). Vienīgos vārtus spēles 40. minūtē guva Ivans Kaļužnijs.

"Zorja", kuras rindās spēlēja Latvijas izlases futbolists Andrejs Cigaņiks, pagājušajā sezonā izcīnīja Ukrainas čempionāta bronzu, savukārt "Oleksandrija" ieņēma 9. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!